Política 04/07/2015

Òmnium proposa una llista per la independència "conformada" per la societat civil i "suport explícit" dels partits

L'entitat cultural proposa una taula d'entitats i partits però no detalla quin paper han de tenir els líders polítics en aquesta candidatura

Ara
1 min
El filòleg mallorquí Joan Veny, el president, Artur Mas, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals / ACN

BarcelonaÒmnium ja s'ha pronunciat sobre la proposta que va llançar el president de la Generalitat, Artur Mas, a la conferència del 20 de juny a Molins de Rei. L'entitat sobiranista aposta per una "llista per la independència" integrada per "representants de la societat civil" i el "suport explícit dels partits", sense detallar el paper concret que han de tenir els líders polítics en aquesta candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per impulsar la llista proposa una "taula d'entitats i partits" perquè "n'assumeixi el lideratge i la coordinació". Així, l'entitat es compromet a treballar "des d'ara mateix" per a la "confluència" de "tots aquells actors compromesos amb la independència per sumar i reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S" i, alhora, "garantir la unitat d'acció política i civil".

Assumir el lideratge del procés

L'entitat ha transmès el seu posicionament aquest dissabte en un comunicat, després que ahir divendres es celebrés una trobada "extraordinària" de la Junta directiva nacional i presidents territorials per "culminar" la setmana de debat intern per respondre a la proposta del president de la Generalitat. Així, Òmnium expressa que en el si de l'associació hi ha "pràctica unanimitat" en "acceptar el repte" que va plantejar Mas i es mostra disposada, juntament amb la resta d'entitats del sobiranisme civil, a "assumir el lideratge del procés".

Alhora, treballarà al costat de l'ANC en la campanya "Ara és l'Hora" per "eixamplar al màxim els partidaris de la independència".

stats