Denuncien Vox per haver fet una concentració durant la nit electoral

Interior havia denegat la celebració però el partit d’extrema dreta la va mantenir

2 min
Vox. Pau Barrena / AFP

BarcelonaEls Mossos d’Esquadra han denunciat Vox per haver fet una concentració aquest diumenge durant la nit electoral. El portaveu de la policia, el comissari Joan Carles Molinero, ha explicat que el partit d’extrema dreta havia demanat una autorització al departament d’Interior per fer una celebració a la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona. La formació seguia la jornada des de l’hotel Avenida Palace, situat a la Gran Via. Però Molinero ha afegit que Interior va denegar la petició per poder-se concentrar en les restriccions pel covid-19. Tot i la negativa, Vox va muntar igualment la celebració i per això els Mossos van aixecar una acta al partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la formació d’extrema dreta va ser l’única que va incomplir les mesures per la pandèmia la nit dels resultats de les eleccions al Parlament. Sàmper ha recordat que es podia saltar el toc de queda i el confinament comarcal pels actes polítics durant la campanya, però Vox va fer una concentració per a la qual no tenia permís.

Pel que fa a la resta de la jornada electoral, Molinero l’ha definit de “molta tranquil·litat”. El portaveu dels Mossos ha remarcat que només es van produir “accions de sabotatge” dissabte a la nit en dos repetidors de telefonia i televisió: a Canet d’Adri, al Gironès, i a Cubells, a la Noguera. Durant la votació de diumenge, la policia va tramitar catorze denúncies per incomplir l’obligació de portar la mascareta: un cas va acabar amb la detenció de dues persones a Castellvell del Camp, al Baix Camp, que segons la policia van agredir els agents quan els van exigir que se la posessin.

Vuit delictes electorals

Els Mossos també van obrir diligències per vuit delictes electorals relacionats amb els presidents i els vocals de les meses. Les situacions van ser, per exemple, negar-se a constituir la mesa, voler treballar amb el portàtil personal mentre es feia la jornada electoral, abandonar la mesa quan ja s’havia constituït o marxar a dinar i que després la policia hagués d’anar a buscar la persona perquè no havia tornat.

Malgrat les incidències, tant el conseller d’Interior com el secretari general de Salut, Marc Ramentol, han volgut agrair la feina tant dels professionals com de la ciutadania per contribuir a fer les eleccions seguint les mesures previstes per la pandèmia.

stats