Política09/09/2015

L'acte institucional de la Diada porta la història de Catalunya a la façana de la Generalitat

Una projecció de grans dimensions recorda moments com la proclamació de la República Catalana entre crits d'independència dels assistents

L'acte institucional de la Diada, celebrat aquest dimecres a la nit a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, ha portat un recorregut per la història de Catalunya a la mateixa façana de la Generalitat, amb una projecció de grans dimensions en què s'han pogut veure moments com la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte ha començat amb un homenatge a les biblioteques del país, coincidint amb el centenari de la xarxa de biblioteques de la Mancomunitat, a través de la lectura de textos de bibliotecaris i bibliotecàries. Les lectures s'han anat alternant amb actuacions artístiques, per donar pas finalment a l'audiovisual projectat a la façana de la Generalitat.

Cargando
No hay anuncios

Amb el centre de la plaça ocupat per l'escenari i per l'espai reservat als convidats, alguns centenars de persones s'han congregat als laterals. Els assistents han rebut amb aplaudiments el president de la Generalitat, Artur Mas, i hi ha hagut crits d'independència en diversos moments de la nit.