Política 09/09/2015

L'acte institucional de la Diada porta la història de Catalunya a la façana de la Generalitat

Una projecció de grans dimensions recorda moments com la proclamació de la República Catalana entre crits d'independència dels assistents

1 min
La plaça de Sant Jaume, aquest dimecres / CÈLIA ATSET

L'acte institucional de la Diada, celebrat aquest dimecres a la nit a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, ha portat un recorregut per la història de Catalunya a la mateixa façana de la Generalitat, amb una projecció de grans dimensions en què s'han pogut veure moments com la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte ha començat amb un homenatge a les biblioteques del país, coincidint amb el centenari de la xarxa de biblioteques de la Mancomunitat, a través de la lectura de textos de bibliotecaris i bibliotecàries. Les lectures s'han anat alternant amb actuacions artístiques, per donar pas finalment a l'audiovisual projectat a la façana de la Generalitat.

Amb el centre de la plaça ocupat per l'escenari i per l'espai reservat als convidats, alguns centenars de persones s'han congregat als laterals. Els assistents han rebut amb aplaudiments el president de la Generalitat, Artur Mas, i hi ha hagut crits d'independència en diversos moments de la nit.

stats