POLÍTICA
Política 25/03/2013

La resposta del PP al diàleg sobre la consulta: "No es pot fer. És il·legal i inconstitucional"

Alícia Sánchez-Camacho insta Artur Mas a "deixar d'enganyar" sobre l'agenda sobiranista si vol ser correspost pel govern espanyol. Anuncia una campanya a Catalunya del ministre Montoro per explicar als agents econòmics les feines per flexibilitzar el dèficit i per al nou finançament

M.colomer
2 min

BarcelonaResposta previsible la d'Alícia Sánchez-Camacho a la intenció del Govern d'Artur Mas de dialogar amb el govern espanyol per aconseguir acordar una consulta d'autodeterminació en el marc legal vigent: "És il·legal i inconstitucional". Ha estat la manera que ha triat la líder del PP a Catalunya per reiterar el no rotund del PP a la consulta, que el PSC insisteix que només es pot fer de forma acordada amb Mariano Rajoy. Encara més, Camacho ha advertit al president de la Generalitat que si vol ser correspost en el diàleg, ha de "deixar d'enganyar" i abandonar del tot l'agenda sobiranista i ha d'elaborar una "agenda de govern" a Catalunya basada en les mesures econòmiques i fiscals, amb el pressupost al capdavant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"CiU ha de deixar anar el llast independentista si vol que Catalunya es recuperi", ha etzibat. I ha reiterat l'advertència a Artur Mas: "Sap que la consulta és il·legal, que no es pot fer en el model democràtic espanyol. Que deixi de generar expectatives, perquè també els independentistes tenen dret a saber la veritat". I ha recordat que el TC ja va respondre en aquest sentit davant la consulta que va plantejar l'exlehendakari Juan José Ibarretxe. Sobre la llei de consultes catalana, ja ha advertit que la combatrà amb totes les eines de què disposi, perquè la veu com "un instrument que utilitza Mas per legitimar un referèndum il·legal".

En roda de premsa després del comitè de direcció del PP a Catalunya, Camacho ha anunciat una campanya dels ministres Cristóbal Montoro i Fátima Báñez per explicar, després de Setmana Santa, als agents econòmics catalans la feina del govern espanyol per flexibilitzar el dèficit i per a un nou model de finançament. No ho ha volgut admetre obertament, però de la seva explicació es desprèn un intent del govern espanyol de contrarestar els arguments sobiranistes i del Govern en contra del govern espanyol.

El "suïcidi polític" de Mas

Després que el president de la Generalitat convidés el PSC a incorporar-se al pacte de CiU i ERC, Camacho ha advertit que seria un "suïcidi polític" incorporar al Govern els "responsables" d'haver "enfonsat Catalunya". Preguntada sobre si la suposada oferta de diàleg de Madrid inclou el pagament dels deutes de l'Estat a Catalunya fixats per llei, s'ha limitat a respondre que "el govern d'Espanya, si no ha pogut complir, és perquè no hi ha recursos".

stats