Política31/05/2012

Duran lamenta que Rajoy no hagi acceptat les competències que volen retornar a l'Estat algunes comunitats

Recorda que l'estat autonòmic va donar competències a regions que no tenien cap voluntat d'autogovern

Joan Rusiñol

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha retret avui al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no acceptés les competències que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, es va oferir a retornar a l'Estat. "Hauria estat un bon inici per reformar l'estat de les autonomies i tornar als seus orígens", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha recordat que l'anomenat cafè per a tothom es va posar en marxa per homogeneïtzar competències entre nacions, com Catalunya, amb voluntat real d'autogovern i altres regions que tenien poc interès d'autogovernar-se. De fet, ha recordat que l'expresident de Castella-la Manxa, José Bono, va admetre que els havia caigut l'autonomia "com cau l'aigua en un bateig sobre el cap del nen".

Cargando
No hay anuncios

Ha subratllat que, òbviament, Catalunya no té cap interès a tornar competències, sinó tot el contrari. Ara bé, ha defensat que els que vulguin deixar de gestionar determinats àmbits, sobretot empesos ara per la crisi, puguin fer-ho. Per ell, el principi ha de ser que "l'autonomia per a tots " no ha de "privar" Catalunya de les quotes d'autogovern que reclama.