POLÍTICA
Política26/01/2011

Mas fa una crida a "rearmar jurídicament Catalunya" contra els intents de "laminació" de l'autogovern

El president es reunirà amb Zapatero el 7 de febrer. Duran i Lleida i el president espanyol s'han trobat aquest matí al Congrés, just l'endemà que Pujol plantegés el dilema "independència o rendició"

Redacció

MadridEl president de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que "Catalunya s'ha de rearmar en tot allò que calgui per fer front a una situació d'intent de laminació, de disminució del nostre autogovern". El president s'ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut com una '"voluntat d'anar disminuint, d'anar minvant el nostre autogovern o el seu potencial", i ha afegit que aquest rearmament s'ha de fer "des de la nostra experiència i la nostra saviesa jurídica". Mas ha fet aquestes declaracions en l'acte de presa de possessió de Margarida Gil com a nova membre de la Comissió Jurídica Assessora, en la seva condició de directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat es reunirà el dia 31 de gener amb el rei Joan Carles i el dia 7 de febrer amb el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. La data s'ha sabut després de la reunió entre el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, i el cap de l'executiu de Madrid. La reunió ha durat una hora i tres quarts aproximadament, al despatx que Zapatero té al Congrés dels diputats.

Cargando
No hay anuncios

La trobada s'ha produït just l'endemà que l'expresident Jordi Pujol plantegés que, davant la dinàmica política espanyola, a Catalunya ja només li queda triar entre la disjuntiva "independència o rendició" i de la qual Duran no ha volgut opinar. Zapatero i Duran han abordat la reforma de pensions, la crisi financera i la necessitat d'un govern econòmic per a la Unió Europea. El portaveu de CiU a la cambra baixa ha explicat a l'ara.cat que també han tractat sobre la situació financera de la Generalitat i ha assegurat que no té "cap dubte" que Madrid permetrà a Catalunya endeutar-se.

Tot i que s'hagi parlat de la situació catalana, el líder d'Unió ha volgut deixar clar que ell no és "el preparador de visites" de ningú. La reunió entre Duran i Rodríguez Zapatero ja estava prevista de dies enrere, abans que es fes pública la conversa entre el president espanyol i Artur Mas per veure's el febrer a Madrid.