NOUS AJUNTAMENTS
Política 27/06/2011

La Junta Electoral ratifica el quinzè regidor per a CiU a Barcelona

El PP només queda pendent del recurs al Tribunal Constitucional per esgarrapar l'edil que balla a CiU

Albert Balanzà
2 min

BarcelonaLa Junta Electoral Provincial ha enviat aquesta tarda les quinze credencials al grup municipal de Convergència i Unió que determinen que, a la vista de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i de la seva interlocutòria d'aclariment, no variarà el resultat que es va produir el passat 22 de maig i l'Ajuntament de Barcelona es constituirà divendres que ve amb 15 regidors de CiU, 11 del PSC, 8 del PP, 5 d'ICV i 2 d'Unitat per Barcelona-ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de CiU han explicat que la Junta Electoral Provincial, per delegació de la Junta Electoral Central, ha proclamat els regidors aquesta tarda tenint en compte els recursos contenciosos electorals que hi havia en disputa entre CiU i PP i finalment ha enviat les quinze credencials de CiU i les vuit del PP. El TSJC va pronunciar-se dimarts passat validant 57 paperetes declarades nul·les a favor del Partit Popular, quan en necessitava 56 per sumar el novè regidor. Divendres, però, un acte d'aclariment del mateix tribunal va fer ballar quatre vots, un a favor dels populars i tres a favor de la federació nacionalista. D'aquesta manera, CiU tornava a recuperar per dos vots de distància el quinzè regidor.

La portaveu del PP, Àngels Esteller, s'ha refermat en la interpretació que l'acte d'aclariment del TSJC de divendres "no pot canviar el resultat" de la sentència que va emetre dimarts i que en aquest sentit el PP ha presentat un recurs de queixa davant del tribunal català però també un recurs d'empara davant del TC "perquè ratifiqui la sentència prèvia". El PP, segons ha explicat Esteller, ha basat la seva argumentació en el principi de cosa jutjada.

L'Ajuntament de Barcelona es constituirà divendres que ve amb una sessió que començarà a les deu del matí i tant CiU com PP quedaran només a l'espera dels recursos que han presentat (i que no han retirat pel que pugui pasar) davant del Tribunal Constitucional. L'alt tribunal pot trigar fins a dues setmanes a pronunciar-se, quan el consistori barceloní ja estarà en marxa.

stats