16/05/2023

Bildu surt al rescat de Sánchez

1 min
El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, avui dimarts a San Sebastián poc després del comunicat de renúncia dels set condemnats per assassinats d'ETA que anaven a les llistes del partit.

BarcelonaQuan sembla que s'està ofegant, Pedro Sánchez sempre troba algú que li llanci un salvavides. En aquest cas ha estat EH Bildu, que ha obligat set candidats condemnats per delictes de sang a anunciar que no prendran l'acta de regidor encara que surtin elegits. Tot i que fa 12 anys que ETA va desaparèixer, encara actua com un galvanitzador de vot. I Bildu sap que tota la seva estratègia de pacificació passa perquè Sánchez continuï a la Moncloa. Els exetarres no han renunciat per una qüestió de principis, sinó de pragmatisme polític, i disciplinats com sempre, han obeït la consigna d'Arnaldo Otegi. El bé major a protegir per poder continuar amb el millorament de les condicions de vida dels presos i els seus familiars és un govern d'esquerres a la Moncloa. L'escenari d'un executiu PP-Vox, a més, revifaria el fantasma d'una escissió d'ETA i el retorn a la lluita armada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al PP cada dia que passa és més evident que el 28-M és una batalla a cara o creu, i per això Alberto Núñez Feijóo ha renunciat a qualsevol perfil propi per acudir als clàssics de sempre, als del duet Acebes & Zaplana, per intentar acabar d'una vegada amb aquest dinosaure monterrosià que és per a ells Pedro Sánchez. No hi ha dubte que l'estratègia podria funcionar, ja que moltes eleccions es decidiran per un grapat de vots, però en el fons no deixa de ser un símptoma de desesperació. ETA és sempre l'últim recurs del PP. Llavors agafen totes les fitxes, les posen en aquesta única casella, i resen perquè funcioni.

stats