Política30/11/2011

Elena defensa una gran aliança de l'esquerra per derrotar CiU el 2014

El candidat renovador rebutja pactes "precuinats" i defensa en un acte al Teatre del Raval que arribarà "fins al final" per canviar el PSC

Pere Martí

BarcelonaJoan Ignasi Elena ha presentat la seva candidatura en un acte al Teatre del Raval amb un discurs molt crític amb la direcció del partit i amb una aposta molt clara per la renovació, tant des del punt de vista democràtic com catalanista. En la seva intervenció, ha remarcat que arribarà "fins al final" i que no deixarà que es "rapti" el debat amb pactes personals "precuinats" perquè la renovació és necessària i "urgentíssima". D'entrada, ha acusat la direcció de "buidar" el partit mentre es governava l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, de tenir una "notable resistència al canvi" i que "massa sovint ha construït un pont amb els poders fàctics". El seu objectiu és que el PSC "torni a connectar" amb la societat, obrint-se i "oxigenant-se", sumant "sectors no professionals de la política".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A nivell polític, ha proposat impulsar una gran aliança de tots els sectors de l'esquerra per derrotar CiU el 2014, que ha batejat com una Aliança Catalanista de Progrés, i que per evitar comparacions amb el Tripartit ha subratllat que no pot fer-se "des de dalt" sinó "des de baix", amb una participació popular "consistent". A l'acte, hi han assistit altres candidats a liderar el PSC, com Àngel Ros i Miquel Iceta, però no Pere Navarro. També hi eren Montserrat Tura, Toni Comin i la majoria de dirigents del corrent Nou Cicle, encapçalats per Raimon Obiols.