Política 30/11/2011

Elena defensa una gran aliança de l'esquerra per derrotar CiU el 2014

El candidat renovador rebutja pactes "precuinats" i defensa en un acte al Teatre del Raval que arribarà "fins al final" per canviar el PSC

Pere Martí
1 min

BarcelonaJoan Ignasi Elena ha presentat la seva candidatura en un acte al Teatre del Raval amb un discurs molt crític amb la direcció del partit i amb una aposta molt clara per la renovació, tant des del punt de vista democràtic com catalanista. En la seva intervenció, ha remarcat que arribarà "fins al final" i que no deixarà que es "rapti" el debat amb pactes personals "precuinats" perquè la renovació és necessària i "urgentíssima". D'entrada, ha acusat la direcció de "buidar" el partit mentre es governava l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, de tenir una "notable resistència al canvi" i que "massa sovint ha construït un pont amb els poders fàctics". El seu objectiu és que el PSC "torni a connectar" amb la societat, obrint-se i "oxigenant-se", sumant "sectors no professionals de la política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A nivell polític, ha proposat impulsar una gran aliança de tots els sectors de l'esquerra per derrotar CiU el 2014, que ha batejat com una Aliança Catalanista de Progrés, i que per evitar comparacions amb el Tripartit ha subratllat que no pot fer-se "des de dalt" sinó "des de baix", amb una participació popular "consistent". A l'acte, hi han assistit altres candidats a liderar el PSC, com Àngel Ros i Miquel Iceta, però no Pere Navarro. També hi eren Montserrat Tura, Toni Comin i la majoria de dirigents del corrent Nou Cicle, encapçalats per Raimon Obiols.

stats