Política08/11/2017

ERC aposta per un front comú de candidatures diferenciades després de saber que la llista unitària no és entre les opcions de la CUP

La CUP diu que va proposar un preacord a ERC per registrar una coalició d'esquerres i que els republicans van descartar aquesta opció

Ara

BarcelonaEl portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha destacat després de conèixer les quatre possibilitats que planteja la CUP entre les quals no hi ha la llista unitària que cal treballar en la creació d'un front comú d'esquerres des de candidatures diferenciades: “Davant la impossibilitat de formar una llista realment unitària, caldrà buscar la coordinació des de candidatures diferenciades”, ha afirmat Sabrià, que ha recordat que el partit republicà sempre ha defensat formar una candidatura unitària d'ampli espectre.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres hem apostat per aquesta llista de totes les forces sobiranistes perquè creiem que cal una resposta contundent a l'embat de l'Estat, però sembla que no és possible perquè no totes les parts ho volen", ha destacat Sabrià. El portaveu republicà considera que, davant la impossibilitat d’un acord per incloure-hi la CUP, només queda l'opció de fer el front comú programàtic. “Com ja havíem anunciat, creiem que la fórmula de Junts pel Sí ha quedat petita i, per tant, si no hi ha la possibilitat d'incorporar-hi la CUP, la millor opció és la coordinació des de llistes diferenciades”, ha comentat. Sabrià ha destacat, però, que aquest front comú “serà absolutament coordinat” i comptarà amb “punts programàtics compartits que facin ben visible el front de defensa de les institucions, l'amnistia dels empresonats i la República”.

Cargando
No hay anuncios

De tota manera, el portaveu d’Esquerra ha anunciat que el partit “treballarà per ampliar la candidatura i obrir-la tant com es pugui” com ha fet sempre els últims anys. “Ara el més important és seguir sumant des de la diversitat per aconseguir guanyar les eleccions del 21-D i derrotar l'Estat a les urnes”, ha sentenciat Sabrià.

La CUP desmenteix Sabrià

D'altra banda, la CUP ha difós un comunicat en què contradiu les acusacions de Sabrià, que els responsabilitza de tancar la porta a la llista unitària. Els cupaires diuen que "totes les opcions van ser explorades, fins i tot una llista unitària". Asseguren que van proposar un preacord a ERC per registrar una coalició d'esquerres (que no incloïa el PDECat) aquest dimarts, amb la intenció que la militància ho pogués votar diumenge en assemblea. ERC, que no tenia garanties que l'assemblea acabés aprovant-ho, va descartar aquesta opció i els van exigir una resposta immediata.

Cargando
No hay anuncios

En declaracions als mitjans des dels passadissos del Congrés, el portaveu del PDECat, Carles Campuzano, ha criticat que ERC hagi decidit rebutjar l'oferta de llista unitària encapçalada per Carles Puigdemont. En ser preguntat per la possibilitat de configurar una llista cívica amb noms dels diferents espais de l'independentisme, opció que no requereix registrar cap coalició, no ha tancat la porta a aquesta possibilitat.

La JEC publica les coalicions registrades

Aquest dimecres al matí la Junta Electoral Central ha donat a conèixer les coalicions que s'han registrat per a les eleccions. En total, són quatre. La que ja es donava per feta és la d'En Comú Podem-Catalunya en Comú, que tindrà com a cap de llista Xavier Domènech i que inclou el partit liderat per Ada Colau -Barcelona en Comú-, ICV, EUiA i Podem. ERC-Catalunya Sí és la fórmula que en els últims comicis ha registrat el partit liderat per Oriol Junqueras, en coalició amb una plataforma on el partit republicà inclou els independents que integra la seva llista. El PDECat ha registrat la coalició Partit Demòcrata-Pacte Democràtic, que integra l'actual partit presidit per Artur Mas i liderat per Marta Pascal juntament amb Convergència, per així seguir obtenint subvencions i espais de propaganda electoral per a la campanya.

Cargando
No hay anuncios

Completa la llista de coalicions Recortes Cero-Grupo Verde, que integra els partits Unificació comunista d'Espanya, Partit Demòcrata Social Autonomista i Els Verds-Grup Verd.