Política31/07/2012

Ernest Maragall al PSC: "Matar el missatger no resol els problemes"

L'exconseller respon per carta a la direcció que no deixarà el partit ni el Parlament després de votar a favor de la proposta de pacte fiscal de CiU

Ara

BarcelonaL'exconseller Ernest Maragall ha respost a la direcció del PSC per carta que no pensa deixar el partit ni l'acta de diputat. Així ho ha avançat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'. És la resposta a la carta del PSC en què li reclamen que deixi l'acta "per coherència personal, dignitat política i ètica democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall és l'únic diputat socialista que dimecres passat va votar a favor de la proposta de pacte fiscal, desmarcant-se de la línia oficial del partit i alineant-se amb CiU, ICV, ERC i Joan Laporta.

Cargando
No hay anuncios

En la carta, adreçada al secretari d'organització Daniel Fernández, Maragall assegura: "Com a diputat del grup parlamentari socialista, no trobo cap inconvenient programàtic ni cap contradicció en les posicions defensades i en la decisió de vot que finalment vaig adoptar".

L'exconseller afegeix: "Sigues clar: M'estàs demanant(?) que marxi, que desaparegui del Grup i, s'entén, del propi PSC. Doncs bé, és obvi que no puc, ni remotament, acceptar ni acollir aquest amable suggeriment".

Cargando
No hay anuncios

I conclou: "Vull proclamar la meva més ferma convicció sobre la coherència del que defenso, el que dic i el que voto amb els valors i posicions que van formar part essencial del naixement del PSC com a força capaç d'expressar la unitat de tots els socialistes catalans. Convicció que s'estén, sense solució de continuïtat des d'aquell moment fundacional fins a aquest mateix instant en que completo la meva resposta a la teva carta".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Maragall també ha respost a les paraules de l'alcalde de Sabadell i membre de l'executiva del PSC, Manuel Bustos. En declaracions també a Catalunya Ràdio, Bustos ha dit que és Maragall qui vol situar-se "al marge del PSC" i li ha demanat que, si no s'hi troba còmode, que deixi el partit. Maragall nega que vulgui abandonar el PSC: "No és cert que jo vulgui marxar. Potser és el que a ell [Manuel Bustos] li agradaria que succeís, però no és exactament així". "Aquest partit és tant del senyor Bustos com meu; matar el missatger és l'esport més senzill però no resol els problemes i el PSC té uns problemes que en aquest moment no és capaç de resoldre", ha afegit.