Política 24/10/2014

El periodista Ernesto Ekaizer veu "guerra bruta" en l'operació contra Oleguer Pujol

Opina que tot forma part d'una operació orquestrada per Jorge Fernández-Díaz i el director de la policia Ignacio Cosidó que és "tan aventurera" que fins i tot posa en risc la mateixa investigació. És més, ha insinuat el malestar del jutge Pedraz per l'operació

Ara
2 min

Barcelona"Com és que la policia i la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals i els serveis de Fernández Díaz han filtrat informació sobre negocis multimilionaris d'Oleguer, i munta aquesta operació abans de cridar-lo a declarar? Una mica estrany". Així s'ha expressat aquest divendres el periodista d''El País' Ernesto Ekaizer que, en una entrevista de Mònica Terribas a Catalunya Ràdio, ha atribuït l'aparatosa operació d'aquest dijous directament a la "guerra bruta" de l'Estat en una doble direcció: dinamitar el procés sobiranista i, a la vegada, tapar els escàndols de corrupció del PP, que dimecres se saldava amb un nou imputat: ni més ni menys que l'exsecretari general del partit i exministre de José María Aznar, Ángel Acebes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es comporten de manera tan aventurera amb el cas Pujol", diu, que "posa en perill" la mateixa investigació per arribar a conèixer si certament hi ha hagut actuacions delictives. "Estan en la guerra bruta", ha asseverat, referint-se directament al ministre Jorge Fernández-Díaz i al director de la policia, Ignacio Cosidó. El periodista d''El País' creu que el que ha anomenat l'operació dels "15 policies i dos gossos" no tenia altra finalitat que buscar alguna informació que els permetés promoure'n la imputació, perquè amb la informació que té fins ara el jutge, no l'ha pogut materialitzar. És més, ha insinuat el malestar del jutge Pedraz amb la manera com es va conduir ahir l'operació.

De fet, ha recordat que el jutge Pedraz va obrir la investigació a principis de juliol i que no hagi cridat Oleguer Pujol a declarar durant tot aquest temps no és casualitat. Per què no ho ha fet? "No tenien prou informació acumulada fins ara per cridar-lo a declarar, i no el cridaven perquè les dades no eren suficients". Per Ekaizer, és "una mica estrany" que ahir es materialitzés l'operació policial amb tota la pompositat sense abans haver pres declaració a Oleguer Pujol. "Què estem buscant, proves per acusar-lo?", s'ha preguntat.

També ha explicat que tot el procediment policial contra la família Pujol-Ferrusola pot arribar a tenir dificultats per avançar judicialment quan les comissions rogatòries enviades a paradisos fiscals es fonamenten, en molts casos, en filtracions interessades del departament d'Interior que encara no s'han demostrat que siguin certes, per versemblants que puguin ser. Més interrogants i ombres sobre l'ofensiva judicial contra els Pujol-Ferrusola.

stats