PODEM
Política19/04/2018

Errejón nega un pla amb Bescansa per desbancar Iglesias

L’aspirant a la Comunitat de Madrid dubta si integrar la diputada a la seva llista

O.s. / M.f.f.

Barcelona / MadridAmbient enrarit a Podem de la Comunitat de Madrid. En plena polèmica pel màster de Cristina Cifuentes, el partit lila va engegar la maquinària per oficialitzar la candidatura d’Íñigo Errejón i aprofitar l’embranzida de la crisi al PP. Així, els pròxims dies s’han de celebrar unes primàries que situïn Errejón definitivament en la cursa per guanyar Cifuentes a les eleccions de l’any que ve. El seu objectiu és bastir una llista de consens que integri les famílies i és per això que va oferir a Carolina Bescansa, crítica amb la direcció, el segon lloc de la candidatura. Però ahir un document que “per error” va filtrar la diputada al Congrés a través del seu canal de Telegram, en el qual exposava una aliança entre ells dos per desbancar Iglesias de la secretaria general de Podem, va fer saltar les alarmes i ara Errejón dubta si incloure-la.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el document enviat per Bescansa s’apuntaven tres estratègies: ocupar el segon lloc de la llista a la Comunitat de Madrid, promoure una candidatura al Congrés per al 2020 i fer un front contra Iglesias de cara al lideratge de Podem. Tal com van coincidir les dues parts, l’única cosa que estava pactada era la qüestió relativa als comicis a la Comunitat de Madrid. De fet, Errejón també vol que Ramón Espinar, l’actual portaveu a l’Assemblea madrilenya, i Lorena Ruiz-Huerta, del moviment anticapitalista del partit, ocupin llocs a la llista. Errejón va sortir al pas de seguida i va desmentir “taxativament” l’operació contra Iglesias. “És una bogeria”, van apuntar fonts del seu equip. Després ell mateix va qualificar-ho d’“inacceptable”.

Cargando
No hay anuncios

Vist el ressò de tot plegat, Bescansa va fer córrer un missatge per aclarir que el que es reflectia al text no era fruit de cap acord. Més tard va comparèixer per culpar el seu equip d’haver difós “amb mala fortuna” el document. També va puntualitzar que les seves diferències amb Iglesias “les coneix tothom”, però va deixar clar que respectava els processos interns del partit.

Carmena nega l’oferta del PSOE

Per si no n’hi havia prou, El País va publicar que al desembre el PSOE va oferir a l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, presentar-se a les eleccions municipals sota les seves sigles. El líder dels socialistes a la capital espanyola, José Manuel Franco, va puntualitzar que es va plantejar aquesta possibilitat en una conversa “col·loquial”. La intenció de Manuela Carmena és tornar a liderar la confluència d’Ahora Madrid i així ho va confirmar la número dos a l’Ajuntament, Marta Higueras. En declaracions als mitjans des del palau de Cibeles, va assenyalar que no va ser una “oferta formal”, de manera que Carmena “no ha tingut ocasió ni d’acceptar-la ni rebutjar-la”.

Cargando
No hay anuncios

Els entorns de l’alcaldessa i d’Errejón, de fet, volen aprofitar que les eleccions autonòmiques i municipals es fan el mateix dia i vincular així les dues candidatures. Tot i descartar l’aliança amb el PSOE, pretenen que hi hagi una “competència virtuosa” entre els dos partits per guanyar el PP.