Política 11/04/2013

Un exdiputat del PP: “Si un 'perroflauta' agredeix les meves filles, li arrenco el cap”

El PP de les Canàries expedienta i aparta dels seus càrrecs Sigfrid Soria, que ha amenaçat de "donar d'hòsties" els que facin 'escrache' a la seva família

Agències
2 min
captura soria

Las PalmasL'exdiputat del PP al parlament de les Canàries, Sigfrid Soria, ha provocat aquest dijous un enorme enrenou a Twitter amb els seus comentaris contra els 'escraches', després d'amenaçar de clavar "hòsties" aquell "perroflauta" que intenti assetjar-lo, intimidar-lo o agredir-lo pel carrer. Després de l'enorme controvèrsia provocada, el PP de les Canàries l'ha expedientat i apartat dels seus càrrecs. Soria ha acabat demanant disculpes, tot i insistir que està "fart" del que considera "persecució política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través del seu compte, @SigfridSoria, aquest exparlamentari per Lanzarote, de 50 anys, ha expressat el seu total desacord contra la campanya de protestes personals empresa pels col·lectius antidesnonaments contra alguns càrrecs polítics, en un comportament que ell compara amb el dels nazis amb els jueus o el Ku Klux Klan amb els negres. "Els nazis pintaven l'Estrella de David a les façanes dels jueus. Els 'perroflautas' fan servir adhesius". "Són tan covards els tuiters prerroflautas com ho eren els del Ku Klux Klan quan linxaven éssers humans amb les seves identitats ocultes", ha escrit. Aquests comentaris els han estat contestat de seguida altres usuaris de Twitter, a la qual cosa Sòria ha respost assegurant que li "diverteix comprovar com enerven les meves veritats als tuiters 'perroflautas'".

Però el que ha iniciat la polèmica ha estat aquesta piulada: "Això sí, si un 'perroflauta' m'assetja pel carrer, m'intimida o m'agredeix, ni es creurà l'hòstia que se'n durà". I sis comentaris més endavant, afegeix: "I encara dic més... si algun 'perroflauta' agredís alguna de les meves filles li arrencaria el cap. I ara, seguiu vomitant barbaritats".

Preguntat per Efe, el grup parlamentari popular a la cambra autonòmica canària s'ha desmarcat d'aquests comentaris, que ha refusat valorar perquè Sigfrid Soria ja no és diputat i perquè entén que només recullen les seves opinions personals. Amb tot, la direcció del PP a les Canàries ha acabat condemnant els comentaris i ha anunciat que obre un expedient disciplinari a l'exdiputat autonòmic, que queda separat de qualsevol responsabilitat orgànica en el partit.

Posteriorment, Soria ha demanat "disculpes" per les "formes verbals" que ha emprat a Twitter per criticar els 'escraches' i ha explicat que el seu comportament obeeix al fet que està "fart" davant del que considera una "persecució política". Segons la seva opinió, "l'ús que estan fent dels desnonaments certs grups per coaccionar, assenyalar i utilitzar violència és profundament antidemocràtic" i constitueix una "conducta delictiva". "Si jo personalment, arribat el cas, em sentís agredit o patís una agressió o qualsevol membre de la meva família, és clar que exerciria el dret a la legítima defensa, sense dubtar-ho".

stats