Política21/11/2016

Un eurodiputat espanyol insta la UE a excloure l'ANC del registre de lobis

Enrique Calvet creu que l'assemblea "viola el codi de conducta dels tractats de la Unió Europea" perquè "atempta contra la integritat territorial"

Europa Press

BarcelonaEnrique Calvet, eurodiputat independent dels liberals (ALDE) i exmembre de UPyD, ha registrat aquest dilluns una pregunta a la Comissió Europea instant-la a excloure l'ANC del Registre de Transparència Europeu, si es confirma que l'entitat "viola el codi de conducta dels tractats de la Unió Europea (UE)".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Calvet, els objectius de l'ANC "van en contra els tractats de la UE" perquè pretenen assolir la independència d'una part del territori de dos Estats membres (Espanya i França, en el cas de la Catalunya Nord) violant "l'obligació de respectar les funcions essencials dels Estats, especialment, aquelles que tenen com a objectiu garantir la seva integritat territorial", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Calvet ha recordat que l'ANC es va inscriure el 26 d'octubre al registre de lobis de la Unió Europea i que ho va fer com a organització que "promou les condicions socials i polítiques d'un estat democràtic català". Per l'eurodiputat, és greu que una associació que promou "objectius il·legals contra els principis de la UE" sigui reconeguda i registrada a nivell europeu.

L'eurodiputat ha retret "l'aparença de legitimitat com a interlocutor" que té l'ANC davant de la Comissió i del Parlament Europeu en estar registrada com a grup d'interès.