Política 11/11/2016

L'ANC s'inscriu al registre de lobis de la UE

L'objectiu de l'Assemblea és poder accedir a reunions amb representants de les institucions europees

Ara
1 min
L’ANC va reunir-se ahir al monestir de Pedralbes.

BarcelonaL'ANC forma part des del 26 d'octubre del registre de lobis de la Unió Europea (UE). Segons ha informat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, l'Assemblea ha estat acceptada com a grup d'interès, fet que li permet tenir accés als representants del Parlament Europeu i de la Comissió Europea –el Consell Europeu n'està exclòs–. Fonts de l'ANC expliquen que l'objectiu és poder traslladar de forma normalitzada a Brussel·les les reivindicacions dels independentistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Assemblea té, doncs, l'autorització per passejar-se per les institucions comunitàries. La mateixa que tenen més de 9.000 grups d'interès i que, malgrat els intents de l'actual Comissió, no és obligatòria per als lobis que treballen habitualment a cavall entre Brussel·les i Estrasburg.

A Europa, l'ANC ha decidit formalitzar la seva condició de grup d'interès. Una estratègia diferent de la que ha desenvolupat fins ara a Catalunya. L'Assemblea, però, no ha fet fins ara el pas per inscriure's entre els més de 900 lobis que formen part del registre de la Generalitat, obert fa més d'un any.

stats