Barça

La nova Alexia i la seva espina clavada

La dues vegades Pilota d'Or, que ha perdut protagonisme, es trobarà l'Olimpique de Lió el 25 de maig a la final de la Champions League

4 min
Alexia durant la celebració de la classificació del Barça per la final de la Champions League.

BarcelonaLa desaparició d'Alexia de les alineacions titulars de l'eliminatòria davant el Chelsea ha quedat com una anècdota per dos motius: pel bon rendiment de l'equip sense ella a Stamford Bridge i perquè la jugadora de Mollet del Vallès no ha mostrat disconformitat amb aquest rol secundari malgrat haver guanyat dues Pilotes d'Or recentment i tractar-se de la imatge mediàtica més cridanera d'aquest Barça històric juntament amb Aitana Bonmatí, qui no para de guanyar protagonisme dins i fora del terreny de joc. Els 27 minuts a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i el temps afegit de la tornada han estat tot el que li ha ofert Jonatan Giráldez. Alexia ho ha entomat sense males cares, va estar a punt de marcar en l'última jugada de l'anada i es va afegir com una més a la celebració pel pas a la final de la Champions League.

També jugant de titular al camp del Llevant les Planes, de gespa artificial, entre l'anada i la tornada a la mateixa hora que s'inaugurava l'exposició del seu NFT al Moco Museum i mentre les altres grans figures de l'equip blaugrana descansaven. La decisió de Giráldez, malgrat que cridi l'atenció per l'entitat del nom que està apartant del focus, té arguments sòlids. La greu lesió de genoll que va patir Alexia l'estiu del 2022, que aquesta temporada ha comportat que hagi estat des del novembre fins al març sense jugar a causa de noves complicacions, és un peatge massa car per a la futbolista de 30 anys. Des d'aquell fatídic entrenament a Anglaterra previ a l'Eurocopa, les seves condicions físiques s'han vist minvades i encara no ha tingut l'oportunitat de disposar de la continuïtat necessària per anar tornant a la seva millor versió, la que li permetia trencar línies defensives gràcies a la seva desmesurada potència i arribar des del darrere per sorprendre les muralles rivals. Per això Giráldez aquest curs li ha donat tants minuts com a fals 9.

Alexia, conscient de la situació, mai ha volgut forçar més del compte i ha acceptat la nova realitat per dura que sigui. La seva actitud respectuosa durant l'eliminatòria davant el Chelsea és una continuació del que ja va mostrar amb la selecció espanyola durant el Mundial, quan tampoc va ser titular en partits decisius com la final. Però el seu pas al costat no només s'està produint en el terreny de joc. Alexia tampoc ha estat la protagonista en diversos actes publicitaris d'aquest curs amb el Barça. El més recent i notori ha estat el de la presentació de l'avió de Vueling de l'equip amb les cares de les principals jugadores blaugranes. La seva apareix a l'avió, però no va ser present a l'acte d'inauguració de la setmana passada amb els mitjans de comunicació. Les futbolistes que hi van assistir van ser Aitana, Patri Guijarro, Engen i Rolfö.

Alexia i altres jugadores del Barça durant l'escalfament a Stamford Bridge.

El condicionant de la seva situació contractual

La pèrdua de protagonisme fora del terreny de joc té a veure amb el fet que Alexia, quan només queden dos mesos perquè finalitzi el seu contracte amb el Barça, encara no hagi renovat. Les negociacions s'estan allargant més del que s'esperava després d'un punt àlgid al novembre, quan l'ARA va revelar que la dues vegades Pilota d'Or tenia la pretensió d'arribar al milió d'euros anual i el club no va acceptar les condicions. La situació encara es va enrarir més a causa de les complicacions de la seva lesió de genoll en el partit davant el Benfica de la fase de grups i, des d'aleshores, les converses s'han estancat en paral·lel al gran interès per fitxar-la dels equips estatunidencs.

L'Olimpique de Lió, el rival a la final de Bilbao

Passi el que passi amb Alexia una vegada finalitzi la temporada, abans haurà tingut l'oportunitat de revenjar-se d'una imatge que va doldre al barcelonisme el maig del 2022. Després de perdre la segona final de la Champions League davant l'Olimpique de Lió en quatre anys, Alexia va quedar abatuda al terreny de joc del Juventus Stadium. Malgrat que el Barça havia millorat molt des de la primera final, la del 2019, les franceses van tornar a fer un inici de partit incommensurable que va sentenciar el títol davant unes blaugranes que no van tenir capacitat de resposta.

Alexia abatuda al Juventus Stadium després de perdre la final de la Champions League del 2022.

Però la vida acostuma a donar noves oportunitats i els dos grans equips dels últims anys, el Barça i l'Olimpique de Lió, viuran una nova final de la Champions League el 25 de maig a San Mamés. Les franceses van eliminar ahir el París Saint-Germain al Parc dels Prínceps fent bo el 3-2 de l'anada amb un nou triomf, 1-2. El conjunt francès és la gran espina clavada que té aquest Barça que ha revolucionat el futbol femení des del punt de vista esportiu i social. Si l'aconsegueix derrotar en una final europea ja ningú podrà discutir qui mana al continent.

stats