Barça

Alexia ja ha passat pel quiròfan i el seu temps de baixa és incert

S'ha sotmès a una artroscòpia del genoll esquerre per conèixer el motiu de les molèsties que arrossega des de mitjans de novembre

3 min
Alexia Putellas durant un entrenament del Barça.

BarcelonaLes molèsties d'Alexia que li van aparèixer al genoll esquerre, l'operat, durant el partit davant el Benfica del 14 de novembre, no han desaparegut després de 40 dies i, finalment, la futbolista del Barça ha decidit tornar al quiròfan per solucionar la situació. La intervenció s'ha realitzat aquest dimecres a l'Hospital de Barcelona a càrrec del doctor Joan Carles Monllau amb la supervisió dels serveis mèdics del club i ha consistit en una artroscòpia del genoll amb l'objectiu de conèixer el motiu de les molèsties que l'han fet no estar disponible en els últims set partits del conjunt blaugrana. Però en el comunicat publicat pel Barça no es concreta el temps que Alexia seguirà de baixa. "La seva evolució en marcarà la disponibilitat", es limita a informar.

De totes maneres, en principi se segueix descartant que es tracti d'una lesió de gravetat, com ja van indicar les proves mèdiques a les quals Alexia es va sotmetre amb el Barça i la selecció espanyola. Però, després d'haver-se trencat el lligament creuat el juliol del 2022, qualsevol precaució és poca. Una vegada va notar les primeres molèsties durant la primera part del partit davant el Benfica, Alexia es va anar provant sobre el terreny de joc i, aprofitant una interrupció del joc, va anar a la banqueta perquè l'examinessin els serveis mèdics de l'equip blaugrana. Aleshores, en calent, es va decidir que seguís jugant. Va ser al descans quan es va prendre la determinació que fos substituïda.

Recentment, el 20 de desembre en la prèvia del partit davant el Rosengard, Jonatan Giráldez va explicar que Alexia "seguia recuperant-se amb els fisioterapeutes" i que en el retorn de les vacances de Nadal el club i la jugadora valorarien "com va i quines sensacions té al tornar a córrer i fer gimnàs". Però la decisió, de la mateixa Alexia amb el vistiplau dels serveis mèdics del Barça, s'ha precipitat. Ara, l'equip blaugrana es troba en un còmode tram de la temporada que es pot permetre prescindir d'algunes de les seves millors jugadores sense que això afecti els resultats. Esperar més temps per sotmetre's a aquesta artroscòpia podia comportar el perill que Alexia s'hagués de perdre alguns partits importants que vindran més endavant.

"Els casos que envolten els lligaments creuats són molt complexos", explicava a l'ARA fa pocs dies un especialista en aquest tipus de lesions. "Quan recaus és perquè a vegades has treballat més un costat que no pas l'altre", afegia. "No és greu i va millorant. És un tema de sensacions de l'Alexia", asseguraven fonts properes a la campiona del món. Malgrat tenir encara la molèstia i no estar disponible, segons van explicar aleshores a l'ARA, "la cosa està anant bé i tard o d'hora la tornarem a tenir en els terrenys de joc". Però la data de retorn segueix sent incerta.

La lesió ha arribat quan estava tornant al seu millor nivell

Abans de ser substituïda al descans del partit davant el Benfica, Alexia havia marcat dos gols i estava oferint una de les seves millors actuacions des que va tornar als terrenys de joc a finals del curs 2022-2023. De fet, va ser el primer partit de Champions League que va jugar com a titular des de la final del 2021 perduda davant l'Olimpique de Lió a Torí. Des d'aleshores, Alexia a Europa només havia disputat els minuts del temps afegit de la final que el Barça va guanyar aquest mes de juny a Eindhoven davant el Wolfsburg.

Tampoc va tenir durant el Mundial guanyat per la selecció espanyola el protagonisme al qual ens té acostumats la dues vegades Pilota d'Or. Dels partits d'eliminatòries de la fase final només va ser titular a les semifinals davant Suècia. En canvi, davant de Suïssa als vuitens de final, els Països Baixos als quarts de final i Anglaterra a la final va començar a la banqueta. El nou curs amb el Barça era l'oportunitat perfecta per anar sumant minuts i regularitat, però el genoll esquerre li ha tornat a fer la guitza.

stats