Política 17/10/2017

300.000 euros al dia: el preu de mercat del lloguer dels tres vaixells policials

El preu per als 44 dies confirmats d'estada suposa una factura de 13 milions

M.o.
1 min
El vaixell amarrat al Port de Barcelona / CRISTINA CALDERER

BarcelonaNo hi ha xifres oficials de quin és el cost que li suposa al ministeri de l'Interior tenir tres vaixells amarrats a ports catalans per allotjar-hi policia, però el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ja va informar a través de Twitter que el preu de mercat de noliejar els tres vaixells s'enfila fins als 300.000 euros diaris -100.000 euros diari per a cadascuna de les embarcacions.

Tenint en compte que els tres vaixells van amarrar a ports catalans -dos a Barcelona i un a Tarragona- el 20 de setembre i que ahir van comunicar que, com a mínim, s'hi estaran fins al 2 de novembre, la factura total ascendiria a 13 milions d'euros per a 44 dies de lloguer (42 en el cas del de Tarragona, ja que ha demanat allargar el permís fins al 31 d'octubre). Això sense tenir en compte que la voluntat del ministeri de l'Interior pot tornar a ser la de prolongar l'estada de les embarcacions i sense sumar-hi les despeses d'alimentació dels agents. Ningú no concreta, però, que el govern espanyol hagi pagat el preu de mercat per poder disposar durant aquest dies dels tres vaixells.

El ministeri de l'Interior té atracats dos ferris al port de Barcelona amb capacitat per allotjar prop de 3.000 persones: l'embarcació 'Moby Dada' -la que té els dibuixos del Piulet i companyia- pot allotjar més de 1.000 persones i el 'Rhapsody' té capacitat per a 2.000 passatgers. A Tarragona hi ha el ferri anomenat 'GNV Azzurra', que és propietat de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci i té capacitat per a 800 persones.

stats