Societat 17/10/2017

Els vaixells policials allarguen l'estada a Catalunya fins al 2 de novembre

És la tercera vegada que endarrereixen el dia de marxar

Maria Ortega / Lara Bonilla
2 min
El vaixell 'Moby Dada', al port de Barcelona

BarcelonaEs queden aquí, com a mínim, fins després de la castanyada. Els dos vaixells policials amarrats al port de Barcelona des de mitjans de setembre han tornat a prolongar la seva estada a la ciutat. L'última data anunciada per a la retirada era demà, però, com ha pogut saber l'ARA, ahir ja van anunciar al port que s'hi quedaran fins al 2 de novembre. Aquesta és la tercera pròrroga que anuncien els vaixells atracats a la ciutat amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre. I el que hi ha atracat a Tarragona segueix el mateix pla i també endarrereix la marxa. Segons fonts de l'autoritat portuària del port de Tarragona, el vaixell ha demanat avui allargar l'estada fins el 31 d'octubre. Pot ser, però, que aquesta data es torni a prorrogar. "Fins que no s'aclareixi tot continuarem aquí", admet un dels agents.

El govern espanyol va atracar a mitjans de setembre dos ferris al port de Barcelona amb capacitat per allotjar prop de 3.000 persones i a Tarragona un altre vaixell, amb capacitat per a 800 persones. L'embarcació 'Moby Dada' pot allotjar més de 1.000 persones i el 'Rhapsody' té capacitat per a 2.000 passatgers. Les naus tenen consideració de vaixells d'estat i el port de Barcelona té l'obligació de permetre que hi atraquin.

Sense vacances

Mentre siguin aquí, els agents de la Guàrdia Civil aprofiten per fer serveis de reforç en el que anomenen "infraestructures crítiques" com són l'aeroport, el port, centrals nuclears o delegacions del govern espanyol. Es tracta de serveis que s'emmarquen dins del desplegament de seguretat pel nivell 4 d'alerta antiterrorista. La resta del dia tenen temps per fer esport, veure la televisió o sortir del vaixell i fer alguna visita turística o anar al cinema però no es poden allunyar a més d'una hora de distància, ja que han d'estar atents al telèfon per si els activen. "Molts ja tenim ganes que es resolgui aquest tema i puguem continuar amb les nostres vides", ha reconegut un agent. Alguns agents porten més de 23 dies sense fer festa i s'han anul·lat totes les peticions de vacances.

stats