Política25/03/2014

Felipe González avisa Mas que a ell també se'l pot comparar amb Tarradellas i Pujol

L'expresident espanyol critica les paraules sobre Suárez del president de la Generalitat a Madrid

Europa Press

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González ha qualificat d'"inoportú" que el president de la Generalitat, Artur Mas, es dediqués a fer comparacions històriques després de visitar la capella ardent d'Adolfo Suárez. L'ha avisat que també es podria comparar el paper que van tenir a la Transició els expresidents Josep Tarradellas i Jordi Pujol amb el paper que ell està tenint avui.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, González ha comentat especialment una frase de Mas que li va semblar ambigua: "Qui ho ha vist i qui ho veu", va dir el president, després de destacar que Suárez i el rei van ser els qui van decidir restablir la Generalitat de Catalunya el 1977.

Cargando
No hay anuncios

Per l'expresident socialista, si Mas s'estava referint al rei, va ser una cosa "absolutament injusta i injustificada". I, en tot cas, si es referia a la situació general, va ser "inoportú". González ha destacat que fins i tot el veterà polític nacionalista i pare de la Constitució Miquel Roca va sortir després a dir-li "aquesta cosa tan de Pujol de l'avui no toca".

González ha deixat clar que li va semblar molt bé i molt oportuna la presència de Jordi Pujol a la capella ardent, així com la de Miquel Roca, de qui ha dit que va estar molt correcte.