Política17/01/2019

La Fiscalia s'oposa a la compareixença dels presos polítics a la comissió d'investigació pel 155

Els exconsellers de JxCat Forn, Rull i Turull traslladen la seva disposició d'acudir al Parlament

Ruth Pérez Castro

BarcelonaPoques hores després que el president del Parlament, Roger Torrent, lamentés que el Tribunal Suprem encara no hagués donat resposta a la petició sobre la compareixença dels presos i els exiliats polítics com a testimonis a la comissió d'investigació del 155, la Fiscalia sí que hi ha dit la seva.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que segons fonts del ministeri fiscal, i d'acord amb el document que han presentat aquest dijous al Suprem, la Fiscalia s'oposa a la compareixença presencial o per videoconferència dels polítics presos.

Cargando
No hay anuncios

Aquest mateix matí els exconsellers de Junts per Catalunya Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, en presó preventiva, han traslladat a la cambra catalana la voluntat d'acudir com a testimonis a la comissió. Ho han anunciat a través d'una carta al president, a qui han manifestat la "plena disposició i interès" de poder fer efectiva la compareixença.

Els presos polítics de JxCat també han instat Roger Torrent a servir-se "d'allò que sigui de les seves competències i atribucions" per fer "tot el possible" per poder assistir-hi.

Cargando
No hay anuncios

El president del Parlament havia sol·licitat per escrit al Suprem el 27 de desembre l'assistència "presencial o telemàtica" dels presos el dimarts 22 de gener a la comissió. En concret, reclamava que poguessin participar-hi en qualitat de testimonis els exconsellers republicans Oriol Junqueras, Dolors Bassa i Raül Romeva i els exconsellers demòcrates Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull.