Política 26/02/2019

La Fiscalia demana tres anys i tres mesos de presó per a Cifuentes pel cas Màster

Considera que és la inductora de la falsificació de l'acta i que sabia que acreditava una defensa del treball de fi de màster que "mai es va produir"

Europa Press
1 min
El precedent de Cifuentes  Persegueix el líder del PP

MadridLa Fiscalia de Madrid demana tres anys i tres mesos de presó per a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes per un delicte de falsedat pel cas Màster, segons informen fonts fiscals. El ministeri públic la considera inductora de la falsificació d'una acta sabent que acreditava una defensa del treball de fi de Mmster (TFM) que "mai es va produir" i que va exhibir en diversos mitjans i xarxes socials "per evitar nefastes conseqüències polítiques a les quals s'hauria d'enfrontar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fiscal assenyala la docent de la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) Cecilia Rosado com a autora de la falsificació de l'acta i demana per a ella 21 mesos de presó, una pena inferior a la de Cifuentes, ja que va reconèixer els fets i va col·laborar en la investigació.

El ministeri públic també imputa l'exdirector de l'Instituto de Derecho Público (IDP) Enrique Álvarez Conde perquè el considera coautor indirecte del delicte i reclama per a ell tres anys i nou mesos de presó, mentre que per a l'exassessora de la conselleria d'Educació María Teresa Feitó sol·licita tres anys i tres mesos de presó.

Eldiaro.es va publicar la notícia que va desembocar en aquest procediment judicial després de detectar-se irregularitats en el màster que Cifuentes va cursar al 2011-12. Cifuentes va renunciar al màster i va demanar perdó i, més tard, va abandonar el càrrec arran de la publicació d'un vídeo en què suposadament apareixia robant cremes en un supermercat.

stats