CAS DE CORRUPCIÓ
Política 10/12/2010

La fiscalia s'oposa a impugnar les actuacions judicials recorregudes per les defenses del cas 'Pretòria'

Les defenses havien demanat la nul·litat de les escoltes telefòniques per trencament de garanties.

Acn
2 min

MadridL'advocat Fermin Morales, defensor de l'alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartomeu Muñoz, ha explicat que la fiscalia de l'Audiència Nacional s'ha oposat als recursos presentats per la defensa dels imputats pel cas 'Pretòria'. Bàsicament, les defenses havien demanat la nul·litat de les escoltes telefòniques per trencament de garanties. La defensa de l'exdiputat del PSC, Luis García, 'Luigi', havia presentat recurs contra els 72 escrits d'instrucció que va portar a terme Baltasar Garzón en primera instància i ara Pablo Ruz. Les defenses han defensat els seus recursos d'apel·lació que demanaven impugnar la major part de les actuacions judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secció quarta de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional ha revisat aquest divendres els recursos de la defensa dels acusats del cas 'Pretòria'. En concret, una de les defenses que més recursos havia presentat era la de l'exdiputat del PSC, Luis García, 'Luigi', que n'havia impugnat 72.

Aquest divendres s'ha celebrat la vista per defensar els recursos d'apel·lació. Les defenses havien impugnat la major part de les actuacions judicials i havien demanat la seva nul·litat. En concret, demanaven la impugnació de les escoltes telefòniques per trencament de garanties. També els ordres d'entrada i registre, les intervencions telefòniques i el bloqueig dels comptes bancaris.

Bartomeu Muñoz, Macià Alavedra, Lluís Prenafeta i Luis García, alias 'Luigi'. Són els quatre noms propis més importants vinculats amb el cas Pretòria. Detinguts pel jutge Garzón i empresonats durant mesos, la rellevància d'aquests noms va provocar que aquest cas de corrupció urbanística agafés dimensions polítiques imprevisibles quan va esclatar el cas. El jutge Pablo Ruz manté la imputació als vint acusats en aquest cas un any després de l'obertura del cas.

stats