Política21/08/2020

La Fiscalia del Tribunal de Comptes veu indicis de delicte en la comptabilitat electoral de Podem

L'òrgan veu possibles irregularitats en un contracte amb l'empresa Neurona Consulting pel 28-A

Ara

BarcelonaLa Fiscalia del Tribunal de Comptes veu indicis de delicte en la comptabilitat de Podem de les eleccions del 28-A i demana que s'investigui per via penal per falta de competències. Segons la Cadena SER, que ha tingut accés a documents interns del departament de partits polítics, el tribunal aprecia un possible delicte de frau electoral i un altre de falsedat documental en la facturació de serveis presumptament electorals a la consultoria Neurona Consulting pel valor de 290.000 euros. El ministeri públic ha emès una nota aquest migdia en què confirma que el 27 de juliol el fiscal va emetre un escrit en què posava de manifest la possible responsabilitat penal d'aquests fets, i subratlla que ha de ser la fiscalia competent la que decideixi si vol obrir una investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Concretament, el fiscal Miguel Ángel Torres Morato considera que no està prou acreditat el servei per part del proveïdor, que no són despeses pròpiament electorals i que, tot i que la formació lila ha presentat vídeos i dissenys publicitaris, no queda acreditat que els hagi elaborat la consultoria. A més, sospita que el contracte podria haver sigut simulat, ja que les dates de facturació són anteriors als comicis i la consultoria es va inscriure al registre mercantil 15 dies abans.

Cargando
No hay anuncios

La número 2 de Podem i ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha demanat a la justícia que faci la seva feina, en una entrevista a RNE aquest matí abans que transcendís la notícia. “Que la justícia faci la seva feina amb rigor, que investigui el que hagi d'investigar com ja ha passat moltes vegades sense trobar cap tipus de delicte”, ha dit Montero, que assegura que se'ls ha acusat amb proves falses "una desena de vegades". Tot i la seva predisposició, avisa que tindran "memòria", perquè, encara que tot ha acabat arxivat, "el mal d’hores de tertúlies als mitjans no ha sigut reparat".