Política 22/10/2015

Els cinc motius que té Espanya per negociar la independència de Catalunya (segons Francesc Homs)

El conseller de la Presidència en funcions apunta que el sobiranisme acudirà unit a les eleccions del 20-D, sense concretar la fórmula

Oriol March
2 min
El conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, ha assegurat aquest dijous en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum que l'Estat acabarà asseient-se a la taula de negociació per pactar la independència de Catalunya. Homs ha enumerat cinc motius pels quals les institucions espanyoles faran aquest pas:

  • "La voluntat estatal de fer un país nou"
  • "Pur interès: en un context globalitzat, i en un context democràtic, no pots retenir un poble sencer que té capacitat de sobreviure"
  • "Pura necessitat en el context europeu"
  • "Maduresa democràtica"
  • "Pressió del món econòmic"

De quina manera el sobiranisme ha d'acudir a les urnes el proper 20-D? "Hi anirem junts i la fórmula concreta es determinarà en els propers dies. La forma anirà determinada pel que considerem que serà més útil i més rendible. No li hem de donar massa voltes a les coses. El valor de la unitat ha de quedar protegit. El que decidim ho farem plegats, més enllà de la fórmula concreta", ha assenyalat el conseller de la Presidència en funcions.

"El menys important és el que faci jo mateix. Ho farem junts, amb la fórmula que ens doni més rendiment a tots. Serem molt creatius en aquesta campanya en la manera. Se seguiran veient coses que mai s'han vist", ha indicat Homs, que es perfila com a home fort de CDC a Madrid en la propera legislatura.

L'escorcoll a CDC

"Quan analitzes per què passen les coses, si saps per què passen, pots trobar font de motivació i d'inspiració. El que va passar ahir estava anunciat a 'La Razón' el 15 de setembre. Ara ens demanaran que creiem en la independència judicial, que deixem treballar la justícia", ha apuntat sobre l'escorcoll que la Guàrdia Civil va efectuar ahir a la seu de Convergència pel presumpte cobrament de comissions il·legals a través de l'adjudicació d'obra pública. "Va ser un acte d'intimidació absolutament innecessari", ha defensat Homs.

"Llop solitari"

L'encarregat de presentar el conseller de la Presidència en funcions ha estat el president de la patronal vallesana Cecot, Antoni Abad, que l'ha definit com un "equilibrista en les paraules i en les negociacions". "És amic de pocs amics, dels de sempre des de l'escola. Té rastres de llop solitari", ha apuntat Abad, que en reiterades ocasions ha donat suport al procés sobiranista i ha explicitat el seu suport a Artur Mas.

stats