Política16/09/2013

El Govern a Almunia: "Que digui un sol article europeu que situï una Catalunya independent fora de la UE"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que l'entrada del país a la Unió Europea acabarà sent una negociació política

Oriol March

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha aprofitat la presentació del manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir per contestar al comissari europeu Joaquín Almunia, que aquest dilluns al matí ha assegurat que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea (UE). "Que es refereixi a un sol article europeu que digui això", ha defensat Homs, que ha apuntat que un hipotètic nou estat català dependria exclusivament d'una "negociació política" per tal d'ingressar a la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller, flanquejat per Joan Rigol, expresident del Parlament i encarregat de redactar el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha criticat el govern espanyol per haver cridat a capítol els ambaixadors de Lituània i de Letònia pel pronunciament dels dirigents de tots dos països a favor del dret a decidir. "Es passen el dia dient que el cas català és una qüestió interna, però després es passen el dia cridant a consultes els ambaixadors", ha assegurat Homs.