CONSELL EXECUTIU
Política10/05/2011

Homs denuncia “una ofensiva sense precedents” de l'Estat sobre Catalunya

El portaveu recorda al PSC que els seus 25 diputats del Congrés seran "clau i determinants" perquè la moció per exigir el fons de competitivitat s'aprovi o no aquesta tarda

S. González / M.colomer

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha denunciat “una ofensiva constant sense precedents” de l'executiu espanyol envers Catalunya. La negativa a pagar el fons de competitivitat, el recurs interposat per frenar la contractació de 1.245 nous mestres, l'incompliment de la inversió en Rodalies i els dos recursos que la Generalitat ha presentat davant del Tribunal Constitucional perquè considera vulnerades les seves competències en el reial decret de millora de la qualitat de l'aire i el pla de socors del túnel del Pertús, en són, segons el portaveu, una bona prova.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha instat, una vegada més, al PSC a votar aquesta tarda a favor de la moció presentada per CiU per exigir els 1.450 milions del fons. Ha recordat que la votació serà molt ajustada i que, per tant, els 25 vots dels diputats socialistes “són clau i determinants” perquè la moció s'aprovi. Sobre l'esmena del PSC exigint la convocatòria de la comissió bilateral Estat-Generalitat per negociar la cessió del fons, el portaveu ha recordat als socialistes que aquesta comissió “és per escenificar un acord que prèviament s'ha treballat” i que, ara per ara, la negociació està “bloquejada”.

Cargando
No hay anuncios

Incompliment de la inversió en Rodalies

Homs també ha recordat que l'Estat espanyol “incompleix” amb el pla d'inversions a Rodalies, una qüestió que sera tractada demà a una reunió amb el ministeri de Foment. El portaveu ha subratllat que dels 4.000 milions d'euros que el govern espanyol havia d'invertir entre el 2010 i el 2015, només n'ha invertit 306.

Cargando
No hay anuncios

En quant al recurs de Madrid contra la convocatòria de 1.245 places de mestres, Homs ha exigit que sigui retirat. “No té cap mena de sentit i atempta greument contra les competències de la Generalitat, ha afirmat.