Política 10/02/2013

Gay de Montellà insisteix que "Catalunya no pot renunciar" al pacte fiscal

El president de la patronal Foment del Treball argumenta que un mal finançament "afecta als l'empresa". Insta Mas a tenir en compte les necessitat dels empresaris

X.a.
2 min
El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, durant una entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha insistit aquest diumenge en la necessitat d'un pacte fiscal, al qual "Catalunya no pot renunciar" per millorar el seu finançament i la seva situació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya té una dificultat, la balança fiscal s'ha de millorar, i Catalunya no hi pot renunciar", ha argumentat Gay de Montellà en una entrevista al 324. El líder patronal ha afegit que "si la Generalitat està mal finançada, afecta als empresaris".

Gay de Montellà, que ha assegurat que Foment aposta pel concert econòmic des del 1898, ha volgut desvincular l'aposta pel pacte fiscal d'un posicionament sobre la possible independència de Catalunya. Tot i això, ha instat a Artur Mas a tenir més en compte les opinions dels empresaris.

"Cap de nosaltres [ni Foment ni el món empresarial] hem de dir al president de la Generalitat el camí a seguir. El que diem és que nosaltres serem més útils si el camí coincideix amb les nostres necessitats", ha explicat. A més del pacte fiscal, el president de Foment ha posat el corredor mediterrani com a prioritat per als empresaris catalans.

Convida Valls i González al 14-F

Pel que fa a l'acte empresarial del 14 de febrer, del qual es van desmarcar les cambres de comerç, Pimec i el Cercle d'Economia, Gay de Montellà ha lamentat que després de "unes reunions molt satisfactòries, les altres organitzacions tinguessin percepcions diferents que no tenien res a veure amb l'acte".

La resta d'organitzacions van decidir no assistir-hi perquè creien que l'acte estava polititzat, i Foment va decidir fer l'acte en solitari. Malgrat això, el seu president ha convidat tant el president de Pimec, Josep González, com el de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, a assistir-hi a títol personal.

stats