Política21/08/2018

La Generalitat no participarà en el Consell de Política Fiscal i Financera de demà

Aragonès emplaça l'Estat a discutir els temes sobre el finançament de Catalunya en la comissió mixta d'afers econòmics i fiscals.

Ara

BarcelonaEl vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda espanyola, María Jesús Montero, en què li anuncia que cap representant de la Generalitat assistirà al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) previst per demà, dimecres. De fet, el Govern tampoc va assistir a les dues anteriors reunions del CPFF que va convocar el govern de Pedro Sánchez els passats 20 de juliol i 1 d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, Aragonès subratlla que els motius de l'absència de la Generalitat "són els mateixos" que han justificat la no participació en consells anteriors, i assegura, en canvi, que "l'espai obert" en la Comissió Bilateral Estat-Generalitat –celebrada per primer cop en set anys l'1 d'agost passat– és "més adequat tenint en compte el context polític actual i l'especificitat dels temes que corresponen al finançament de Catalunya".

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, assenyala l'acord que es va tancar en la Bilateral de crear una comissió mixta d'assumptes econòmics i fiscals, un espai en el qual Aragonès vol abordar, entre altres temes, la "disconformitat" de la Generalitat amb la proposta d'objectius d'estabilitat pressupostària per a les comunitats.

Aragonès anuncia per carta a la ministra d'Hisenda que no acudirà al Consell de Política Fiscal i Financera