Política20/09/2017

El govern espanyol acusa Puigdemont de "buscar en manifestacions al carrer la legitimitat que no té"

Posa el president en el punt de mira: "Fa temps que ha deixat de representar els catalans"

Dani Sánchez Ugart

MadridEl govern espanyol no modifica ni una coma el seu discurs, tot i l'escalada de tensió provocada per les desenes de detencions i escorcolls que s'han produït aquest dimecres a Catalunya per desmantellar l'operatiu de l'1-O. El portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha atès al migdia els mitjans des del Congrés i ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "buscar amb manifestacions al carrer la legitimitat que no té". A més, ha enviat un missatge directe a Puigemont, que podia ser entès com un avís per la seva possible suspensió, i ha dit que "fa temps que ha deixat de representar els catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una declaració llegida i sense preguntes, després que Mariano Rajoy es reunís a la Moncloa amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Ciutadans, Albert Rivera, Méndez de Vigo ha afirmat que "Puigdemont porta tant de temps a les ordres de la CUP que s'ha oblidat de les normes de la democràcia". A més, ha defensat l'actuació dels jutges i la Guàrdia Civil, argumentant que "ningú està per sobre de la llei" i que "quan algú s'hi vol posar, l'Estat té el deure [d'evitar-ho] i actua en nom dels drets de tothom".

Cargando
No hay anuncios

"El senyor Puigdemont ha posat les institucions de tothom al servei d'uns quants", ha continuat, després d'expressar el suport tancat a "jutges i fiscals que estan actuant en defensa de la legalitat".