Política 20/09/2017

El govern espanyol acusa Puigdemont de "buscar en manifestacions al carrer la legitimitat que no té"

Posa el president en el punt de mira: "Fa temps que ha deixat de representar els catalans"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, durant el ple al Congrés de la setmana passada. EFE

MadridEl govern espanyol no modifica ni una coma el seu discurs, tot i l'escalada de tensió provocada per les desenes de detencions i escorcolls que s'han produït aquest dimecres a Catalunya per desmantellar l'operatiu de l'1-O. El portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha atès al migdia els mitjans des del Congrés i ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "buscar amb manifestacions al carrer la legitimitat que no té". A més, ha enviat un missatge directe a Puigemont, que podia ser entès com un avís per la seva possible suspensió, i ha dit que "fa temps que ha deixat de representar els catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una declaració llegida i sense preguntes, després que Mariano Rajoy es reunís a la Moncloa amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Ciutadans, Albert Rivera, Méndez de Vigo ha afirmat que "Puigdemont porta tant de temps a les ordres de la CUP que s'ha oblidat de les normes de la democràcia". A més, ha defensat l'actuació dels jutges i la Guàrdia Civil, argumentant que "ningú està per sobre de la llei" i que "quan algú s'hi vol posar, l'Estat té el deure [d'evitar-ho] i actua en nom dels drets de tothom".

"El senyor Puigdemont ha posat les institucions de tothom al servei d'uns quants", ha continuat, després d'expressar el suport tancat a "jutges i fiscals que estan actuant en defensa de la legalitat".

stats