Entitats sobiranistes
Política Govern 08/11/2022

La presidenta de l'ANC s'incorpora a una nova plaça al departament de Presidència

Dolors Feliu, que és funcionària del cos d'advocats, ja treballava per la Generalitat

2 min
Dolors Feliu durant el seu discurs de la Diada

BarcelonaEl 13 de setembre passat, dos dies després de la manifestació de la Diada en què l'ANC va posar els partits i el Govern en el punt de mira, la Generalitat publicava una plaça a cobrir al departament de Presidència. Es tractava d'un lloc de treball al gabinet jurídic de la conselleria que comanda la republicana Laura Vilagrà i al qual es podia aspirar fins al 23 de setembre. Un mes i mig després ha transcendit la persona seleccionada per ocupar-lo i, segons ha avançat l'agència Efe i han confirmat a l'ARA fonts de l'Assemblea, és precisament la presidenta de l'entitat, Dolors Feliu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Convertida en els últims mesos en una de les veus independentistes més crítiques amb l'executiu de Pere Aragonès –"O independència o eleccions", va exigir l'Onze de Setembre–, Feliu és jurista i des del 1994 exerceix de funcionària del cos d'advocats de la Generalitat. De fet, hi ha ocupat prèviament diversos càrrecs: del gener del 2011 al gener del 2019 va ser directora general de Serveis Consultius, i del març del 2019 al juny del 2021, directora general de Drets i Assumptes Constitucionals.

A partir d'ara, passarà a exercir de responsable de suport i relacions consultives de la direcció general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica. Segons expliquen fonts de l'ANC, es tracta d'una plaça "de menys grau" respecte als càrrecs que ocupava fins ara i que requereix "menys dedicació", cosa que permetrà a Feliu dedicar "més temps" a la seva tasca al capdavant de l'entitat.

La mateixa versió ha defensat en un tuit la mateixa Feliu. I en declaracions a l'ARA explica que, si en els càrrecs que havia ocupat fins ara tenia una dedicació de 40 hores, amb la nova plaça, "temporal", en farà 37,5. La presidenta de l'ANC, d'altra banda, assegura que les tasques que ha desenvolupat aquests anys "sempre depenien del departament de Presidència". La diferència és que des del maig del 2021 qui lidera la Generalitat és ERC, a qui ha situat en el punt de mira per l'estratègia negociadora amb l'Estat, i no Junts.

Posteriorment, en un comunicat, el secretariat de l’Assemblea ha remarcat que manté intacte el seu "compromís amb la independència, sense importar el cost personal", i que continuarà amb les campanyes i accions que tenia previstes per aconseguir-ho. "Així és com ha estat sempre i és com continuarà sent fins que assolim el nostre objectiu", conclou la direcció de l'entitat.

stats