Política15/08/2017

La Guàrdia Civil detecta que CDC hauria cobrat presumptament noves comissions

Segons informa 'El Periódico', s'investiga un empresari que feia donacions a CatDem i després aconseguia adjudicacions

Ara

BarcelonaEls agents de la Guàrdia Civil que investiguen el cas 3% han detectat nous documents que demostrarien que Convergència hauria cobrat noves comissions irregulars a canvi d'adjudicacions d'obra pública, segons informa 'El Periódico'.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diari hauria tingut accés a un informe que assenyala l'empresari Fèlix Pasquina com a beneficiari de diverses licitacions. A canvi, ell hauria donat almenys 147.000 euros en total a la Fundació CatDem, en diverses donacions que s'efectuaven a través de les societats administrades per l'imputat: Voladures i Enderrocs, Berguedana de Transports i Excavacions, Reciclatge Mòbil del Llobregat i Tramex Empresa de Lloguers.

Cargando
No hay anuncios

Els agents haurien trobat un document de la junta general d'accionistes d'una companyia de Pasquina en què s'indicava en una anotació que s'aportarien 174.000 euros a la Fundació Catdem, i sospiten que el redactat del document segueix una plantilla elaborada pels mateixos beneficiaris. En l'informe, els agents destaquen, a més, que les "contínues reunions" de l'empresari amb l'extresorer convergent Andreu Viloca tindrien el fi de "l'adjudicació final d'un contracte" i, per tant, "una donació a la fundació com a contraprestació".