Política 15/08/2017

La Guàrdia Civil detecta que CDC hauria cobrat presumptament noves comissions

Segons informa 'El Periódico', s'investiga un empresari que feia donacions a CatDem i després aconseguia adjudicacions

Ara
1 min

BarcelonaEls agents de la Guàrdia Civil que investiguen el cas 3% han detectat nous documents que demostrarien que Convergència hauria cobrat noves comissions irregulars a canvi d'adjudicacions d'obra pública, segons informa 'El Periódico'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diari hauria tingut accés a un informe que assenyala l'empresari Fèlix Pasquina com a beneficiari de diverses licitacions. A canvi, ell hauria donat almenys 147.000 euros en total a la Fundació CatDem, en diverses donacions que s'efectuaven a través de les societats administrades per l'imputat: Voladures i Enderrocs, Berguedana de Transports i Excavacions, Reciclatge Mòbil del Llobregat i Tramex Empresa de Lloguers.

Els agents haurien trobat un document de la junta general d'accionistes d'una companyia de Pasquina en què s'indicava en una anotació que s'aportarien 174.000 euros a la Fundació Catdem, i sospiten que el redactat del document segueix una plantilla elaborada pels mateixos beneficiaris. En l'informe, els agents destaquen, a més, que les "contínues reunions" de l'empresari amb l'extresorer convergent Andreu Viloca tindrien el fi de "l'adjudicació final d'un contracte" i, per tant, "una donació a la fundació com a contraprestació".

stats