Eleccions 22-M
Política 18/05/2011

Hereu considera que "cada dia és més probable" una victòria del PSC a Barcelona

L'alcalde assegura que Barcelona només tindrà un govern progressista si ell s'imposa a les urnes

Redacció
3 min

Barcelona"Cada vegada veig més probable que puguem mantenir la possibilitat de seguir millorant Barcelona". Així d'optimista es mostrava l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció pel PSC, Jordi Hereu, en una entrevista al programa En días como hoy, de Ràdio Nacional d'Espanya. "Cada dia que passa de la campanya veig més possibilitats que guanyi la Barcelona del progrés", ha insistit, i ha afegit que "alguns candidats voldrien que la campanya s'acabés avui mateix". Segons Hereu, tot i que "venim d'un escenari en què Convergència i Unió ha estat sempre per davant", és ara en campanya quan la gent s'adona que "ha de decidir entre dos camins: la Barcelona que vol seguir construint el seu futur o una altra que no té cap projecte i que serà construïda amb la suma de CiU i el PP". L'alcalde, a més, ha afegit que "CiU mai ha cregut en la ciutat de Barcelona", i que el PP "genera un discurs que no és de futur, sinó que es basa en la por".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hereu és conscient que la situació global de l'Estat, amb un PSOE molt perjudicat per la situació econòmica, li pot passar factura, i per això demana que les eleccions de diumenge "se centrin en una sola qüestió: qui té el millor programa i qui serà el millor alcalde per Barcelona". En aquest sentit, ha fet "una crida a la mobilització de tots els votants progressistes", i ha estat contundent: "Afirmo que només si guanyo les eleccions hi haurà un govern de progrés a Barcelona".

L'alcaldable socialista ha defensat la seva gestió al capdavant de la ciutat durant els últims anys, i ha recordat que "Barcelona ha lluitat activament contra la crisi", i ha posat com a exemple que s'han fet "més guarderies que mai" i "més atenció a les famílies que mai". A més, ha destacat el fet que l'Ajuntament paga els seus proveïdors "rigorosament" a 45 dies, un fet que "ajuda l'economia" i que "les ciutats governades pels conservadors no poden dir: no han invertit i no han ampliat les polítiques socials".

De cara al futur, Hereu s'ha marcat un "únic i gran objectiu", que és superar la crisi. Segons ell, la ciutat té "bastantes més" possibilitats de lluitar en aquest sentit "del que alguns pensen". A més, s'ha compromès a "plantar-se" davant dels partits que "posin l'excusa de la crisi per retallar prestacions socials", i a "exigir a les altres institucions que compleixin els seus compromisos" amb els barcelonins. "Davant d'un Govern conservador que ha mostrat obsessió per retallar, és molt important defensar una Barcelona progressita que protegeixi les polítiques socials a què tants esforços estem dedicant des de la ciutat de Barcelona", ha afegit.

Hereu ha parlat també de "la renovació del nord de la ciutat", que suposa la construcció de la nova estació de La Sagrera, "que ha de connectar la ciutat amb Europa i generarà un nou pol de centralitat" a Barcelona. En matèria d'infraestructures, també ha destacat que la capital catalana té "una fira activa, un port que ha doblat la superfície i un aeroport cada vegada més dinàmic".

D'altra banda, Hereu també s'ha referit a la "necessària renovació" que el PSC ha d'afrontar després de la desfeta a les eleccions al Parlament de Catalunya del mes de novembre, i ha assegurat que espera "contribuir-hi", tot i que ha deixat clar que la seva intenció no és optar a la primera secretaria del partit. "Jo m'he consagrat a la ciutat, ho dono tot a la ciutat, és el meu àmbit d'ambició política", ha destacat. Segons ell, "caldrà construir un nou PSC i posar-lo a l'altura dels ciutadans progressistes de Catalunya, i guanyar a Barcelona ajudarà aquest projecte".

stats