Política25/02/2016

Homs, citat a declarar pel 9-N el divendres 4 de març

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li va proposar que declarés voluntàriament, perquè només el podria citar com a investigat el Tribunal Suprem per la seva condició d'aforat

M.colomer

BarcelonaEl jutge titular de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Joan Manuel Abril, ha fixat per al divendres dia 4 de març la declaració voluntària de l'exconseller de la Presidència i actual diputat del Congrés Francesc Homs pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segona ha explicat en un comunicat el TSJC, la compareixença d'Homs davant del jutge, que ha emès aquest dijous una interlocutòria de citació, és prèvia a la decisió sobre la necessitat d'elevar o no la causa al Tribunal Suprem, per la condició d'aforat del qui va ser conseller de l'anterior Govern.

Cargando
No hay anuncios

Homs va acceptar la declaració voluntària per explicar la seva implicació a la consulta del 9 de novembre. "No tinc res a amagar, i aprofitaré qualsevol oportunitat que tingui per declarar en la circumstància que sigui", va dir en declaracions a Catalunya Ràdio el 19 de febrer.

La Fiscalia el vol incloure en la causa pel 9-N

Cargando
No hay anuncios

El jutge del TSJC que investiga la causa del 9-N va oferir al cap de files de Democràcia i Llibertat al Congrés declarar de manera voluntària, després que la Fiscalia demanés incloure'l a la causa oberta per l'organització de la consulta, en què també s'investiga Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.