Política 24/01/2017

Iceta: "Jo també vaig fer una conferència a Brussel·les. És fàcil si tens un amic eurodiputat"

El líder del PSC diu que no té intenció de menystenir la conferència que avui faran Puigdemont, Junqueras i Romeva al Parlament Europeu

Ara
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al Parlament

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha minimitzat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, facin una conferència en una sala del Parlament Europeu sobre el referèndum, cosa que considera que "és fàcil si tens un amic eurodiputat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo també hi vaig fer una conferència. Un amic t'agafa una sala, hi convides la gent i hi van. És fàcil si tens un amic eurodiputat", ha assegurat en una entrevista a RAC 105 recollida per Europa Press.

Segons Iceta, no menysprea la conferència ni tampoc considera, com ha sostingut l'eurodiputat del PP Esteban González Pons, que Puigdemont, Junqueras i Romeva "han llogat una sala del Parlament Europeu com podrien haver-ho fet en un bar".

Sí que ha destacat que quan ell va fer la seva conferència va demanar a l'eurodiputat socialista Javi López que li reservés una sala: "Li vaig dir que em faria il·lusió fer una conferència al Parlament Europeu, perquè això dona to i sembla que dona importància, i em va dir: 'No pateixis, en nom del grup demano una sala, convidem els amics i fas una conferència', i vaig explicar això del federalisme allà".

Després de preguntar-li si creu que la conferència de Puigdemont tindrà repercussió política, ha assegurat que no, tenint en compte que el president català "fa un any que és president i no s'ha vist amb cap primer ministre europeu". "No, pobre, no", ha afegit.

120.000 euros "en propaganda"

En roda de premsa, el portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo, ha assegurat que aquest acte independentista només serveix perquè el Govern català "es gasti 120.000 euros fent propaganda pagant-ho tots". Tanmateix ha criticat que l'executiu català "faci el ridícul així" quan surt a l'estranger. "Cada cop que van pel món sempre hi ha un problema i un xoc institucional. Aquesta és la imatge que volem de Catalunya a l'estranger?", ha afegit.

Cultura democràtica

Lluís Rabell, president del grup parlamentari de CSQP, ha assegurat que amb aquesta conferència es veurà "fins a quin punt les institucions europees fan honor a la cultura democràtica i fan que el debat circuli". També ha advertit que "les tensions" que ha generat la conferència demostren que hi ha "rerefons polític i bel·ligerància clara" per part del govern espanyol.

stats