Política07/05/2018

Iceta alerta que les eleccions seran "impepinables" si l'independentisme s'obstina en la via Puigdemont

Troba "inacceptable" que JxCat pretengui investir un president "titella" i "provisional"

Marc Toro

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha alertat aquest dilluns que les eleccions seran "impepinables" si els independentistes no ofereixen una "alternativa solvent" a la investidura de Carles Puigdemont. Una alternativa, ha assenyalat en roda de premsa, que passa per investir un president de manera presencial i formar un govern que accepti la "realitat" i actuï dins de la "legalitat". "Si no hi ha la possibilitat real de formar un govern capaç d'acceptar la realitat i conduir-se en el marc de la legalitat, l'altra opció és l'electoral", ha dit, deixant clar que aquesta no és l'opció dels socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha qualificat d'"inacceptable" que JxCat digui que Puigdemont serà investit ara o més endavant. "El president emana del Parlament i es deu al Parlament. No vull canviar un molt honorable president de la Generalitat per un molt provisional president de la Generalitat. És una burla als catalans, a les institucions", ha argumentat, deixant clar que el cap del Govern no pot ser un "titella" del president a l'exili.

Cargando
No hay anuncios

El líder socialista, de fet, considera que dir que és possible investir Carles Puigdemont és el "tercer engany" dels independentistes, després d'haver fet promeses "impossibles de complir" en campanya electoral i d'haver dit que ho tenien tot preparat per implementar la República abans de fer la DUI.

En aquest sentit, ha fet referència a les cròniques periodístiques publicades darrerament sobre els dies previs a la proclamació de la República –com el reportatge 'Set dies d'octubre: les 140 hores que van canviar Catalunya', publicat a l'ARA–, en els quals –ha dit– "els mateixos protagonistes s'havien de confessar que tot allò que havien promès no estava preparat". "Prou d'enganys, prou de perdre el temps", ha conclòs Iceta.