Política03/09/2014

Iceta veu "al·lucinant" no acatar el TC

El primer secretari del PSC rebutja una consulta "unilateral" i diu que la reforma de la Constitució l'han de votar, en referèndum, tots els espanyols, "també els catalans"

Europa Press

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat "al·lucinant" que hi hagi qui no vulgui acatar el Tribunal Constitucional (TC), i ha rebutjat que la consulta sobre la independència prevista per al 9 de novembre sigui una decisió unilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 8TV el mateix dia de la reunió entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el president Artur Mas, Iceta ha afirmat: "Trobo al·lucinant, amb perdó per l'expressió, quan algú digui 'Oh, ara no hem de fer-li cas al TC", i ha recordat que els catalans també van posar el TC en la Constitució que van votar.

Cargando
No hay anuncios

Iceta --que també s'ha reunit amb Sánchez aquest dimecres i que comparteix amb ell la voluntat de reformar la Constitució en sentit federal- ha defensat "arribar a un nou acord amb la resta d'espanyols i posar-lo en referèndum i que tothom voti, també els catalans".

Sobre la consulta, ha dit que el PSOE a vegades no accepta que sense votació no hi haurà solució, perquè "quan escolta 'consulta' escolta 'independència", i no imagina que una consulta també pot dur a una millor relació entre Catalunya i Espanya i a una millor unió. Tot i això, ha reiterat que, per compte propi i al marge de l'Estat, Catalunya no aconseguirà ni la consulta ni la independència ni federalisme ni confederalisme, i que el problema de l'articulació d'Espanya "cal resoldre'l amb les lleis que s'han donat tots els espanyols".