Política10/01/2014

L'advocat de Cristina: "La infanta està enamorada del seu marit i hi confia contra vent i marea"

Un dels lletrats de la defensa en el cas Nóos, Jesús Silva, sosté que la filla del rei sempre va actuar per "fe i amor" al seu marit, Iñaki Urdangarin

Efe

PalmaLa infanta Cristina "confia, ha confiat i seguirà confiant contra vent i marea" en el seu marit, Iñaki Urdangarin, i sempre ha actuat motivada per "la fe en el matrimoni i l'amor al seu marit". Així s'ha expressat aquest divendres un dels advocats de la defensa de la filla del rei Joan Carles, Jesús Silva.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans de comunicació a la porta del despatx Roca Junyent, que porta la defensa de la infanta, Silva ha argumentat que "amor, matrimoni i desconfiança són absolutament incompatibles", de manera que Cristina de Borbó va fer el que fan moltes dones i homes, que confien en les seves parelles per gestionar els temes econòmics o a l'hora de signar documents.

Cargando
No hay anuncios

"La infanta està enamorada del seu marit –ha subratllat el lletrat–, i quan una persona està enamorada d'una altra, confia contra vent i marea en aquesta persona".

El jutge, segons el parer de Silva, "no pot pretendre que es digui: 'dones, quan els vostres marits us donin alguna cosa per signar, primer truqueu a un notari i tres advocats abans de signar, o viceversa; marits: quan les vostres dones us presentin alguna cosa, desconfieu-ne i espereu a signar'", ha insistit.

Cargando
No hay anuncios

El mateix lletrat s'ha posat a ell mateix com a exemple de la situació viscuda per la infanta i ha assegurat que, tot i ser catedràtic en dret penal, "els temes econòmics els porta la meva dona; jo mai dic a la meva dona, abans de signar, 'seu, espera que ho consulto'. Signo i ja està".

"Confiança i matrimoni són absolutament inescindibles. Així és normalment", ha dit, i també ho va ser en el cas de la filla del rei, ha considerat Silva.

Cargando
No hay anuncios

El lletrat s'ha mostrat "absolutament" convençut de la "innocència" de la infanta, i ha afegit que això "passa per la seva fe en el matrimoni i l'amor al seu marit".

El lletrat ha dit, també, que el recurs sobre la interlocutòria d'imputació del jutge Castro "s'ha de pensar" i que els advocats solen esgotar, en molts casos, el termini de temps "fins al dia de gràcia" que dóna la llei per fer-ho.

Cargando
No hay anuncios

Ha considerat que a la infanta se l'ha imputat "per ser qui és" perquè, d'altra manera, el jutge no hauria escrit la imputació en 225 folis, sinó "amb 15 o 20", com es fa normalment, ha dit.

D'altra banda, l'advocat ha explicat que la infanta està entre "estranyada i dolguda" per la nova imputació del jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro.