Política 10/01/2014

L'advocat de Cristina: "La infanta està enamorada del seu marit i hi confia contra vent i marea"

Un dels lletrats de la defensa en el cas Nóos, Jesús Silva, sosté que la filla del rei sempre va actuar per "fe i amor" al seu marit, Iñaki Urdangarin

Efe
2 min

PalmaLa infanta Cristina "confia, ha confiat i seguirà confiant contra vent i marea" en el seu marit, Iñaki Urdangarin, i sempre ha actuat motivada per "la fe en el matrimoni i l'amor al seu marit". Així s'ha expressat aquest divendres un dels advocats de la defensa de la filla del rei Joan Carles, Jesús Silva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans de comunicació a la porta del despatx Roca Junyent, que porta la defensa de la infanta, Silva ha argumentat que "amor, matrimoni i desconfiança són absolutament incompatibles", de manera que Cristina de Borbó va fer el que fan moltes dones i homes, que confien en les seves parelles per gestionar els temes econòmics o a l'hora de signar documents.

"La infanta està enamorada del seu marit –ha subratllat el lletrat–, i quan una persona està enamorada d'una altra, confia contra vent i marea en aquesta persona".

El jutge, segons el parer de Silva, "no pot pretendre que es digui: 'dones, quan els vostres marits us donin alguna cosa per signar, primer truqueu a un notari i tres advocats abans de signar, o viceversa; marits: quan les vostres dones us presentin alguna cosa, desconfieu-ne i espereu a signar'", ha insistit.

El mateix lletrat s'ha posat a ell mateix com a exemple de la situació viscuda per la infanta i ha assegurat que, tot i ser catedràtic en dret penal, "els temes econòmics els porta la meva dona; jo mai dic a la meva dona, abans de signar, 'seu, espera que ho consulto'. Signo i ja està".

"Confiança i matrimoni són absolutament inescindibles. Així és normalment", ha dit, i també ho va ser en el cas de la filla del rei, ha considerat Silva.

El lletrat s'ha mostrat "absolutament" convençut de la "innocència" de la infanta, i ha afegit que això "passa per la seva fe en el matrimoni i l'amor al seu marit".

El lletrat ha dit, també, que el recurs sobre la interlocutòria d'imputació del jutge Castro "s'ha de pensar" i que els advocats solen esgotar, en molts casos, el termini de temps "fins al dia de gràcia" que dóna la llei per fer-ho.

Ha considerat que a la infanta se l'ha imputat "per ser qui és" perquè, d'altra manera, el jutge no hauria escrit la imputació en 225 folis, sinó "amb 15 o 20", com es fa normalment, ha dit.

D'altra banda, l'advocat ha explicat que la infanta està entre "estranyada i dolguda" per la nova imputació del jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro.

stats