FINANÇAMENT
Política21/01/2013

Un informe de La Caixa defensa que el pacte fiscal és una "oportunitat"

Ara

BARCELONAL'aprovació del pacte fiscal significaria per a Catalunya un "alliberament d'energia col·lectiva i de recursos materials", segons un informe de La Caixa que qualifica d'"oportunitat" aquest sistema de finançament .

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un estudi d'anàlisi de l'economia catalana, els autors asseguren a l'apartat de conclusions que "un escenari continuista" només donaria com a resultat el manteniment "de l'escletxa significativa que encara la separa [a Catalunya] de les regions europees més avançades, a les quals aspira a igualar". "El pacte fiscal és una de les figures més evocades a Catalunya davant la inoperància d'altres vies per a la suficiència de recursos i la frustració que causa la crisi".

Cargando
No hay anuncios

La Caixa assegura que les seves opinions no coincideixen necessàriament amb les que es publiquen a l'estudi, que només reflecteixen les idees dels seus autors. El director de l'estudi és José Antonio Herce, professor d'Economia de la Universitat Complutense de Madrid i soci de la firma Analistas Financieros Internacionales. En ell també hi han participat quatre analistes.

L'informe afirma, a més, que "si Catalunya estigués immersa en un marc liberal de normatives sobre relacions laborals [...] o de relacions amb l'Estat [...] podria expressar, segurament, amb tota eficàcia la potència empresarial, formativa i productiva que té dins seu".

Cargando
No hay anuncios

L'informe, emmarcat en la Col·lecció Comunitats Autònomes de La Caixa, és el més llarg que s'ha publicat fins ara. Els del País Basc i Madrid, per exemple, eren més breus que el de Catalunya.