Corrupció
Política18/04/2013

El jutge investiga les declaracions de la renda de la infanta Cristina

José Castro ha reclamat aquest migdia els deu últims exercicis fiscals de la filla del rei i el seu marit, Iñaki Urdangarin

Enric Borràs Abelló

PalmaEl jutge del cas Nóos, José Castro, investiga ara les declaracions de la renda de la filla del rei d'Espanya, la infanta Cristina de Borbó, i el seu marit, Iñaki Urdangarin. Ha reclamat les deu últimes declaracions del matrimoni en una interlocutòria notificada aquest migdia, que responia a una petició que va fer just ahir el col·lectiu ultradretà Manos Limpias, segons que han confirmat a l'ARA fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, tot i que la citació com a imputada de la infanta està en suspens fins que l'Audiència de Palma no resolgui el recurs del fiscal, que s'hi oposava, el jutge no deixa d'investigar-la. Les deu últimes declaracions de la renda inclouen tota l'etapa en què l'Instituto Nóos va cobrar més de sis milions d'euros de les institucions balears i valencianes i en què es va desplegar i va funcionar la presumpta trama societària que hauria servit perquè Iñaki Urdangarin i Diego Torres s'apropiessin uns quatre milions d'euros públics.