Política19/11/2013

Cayo Lara defensa una pregunta que no incomodi autonomistes i federalistes

El líder d'IU alerta que si només es busqués satisfer els independentistes seria una consulta "tramposa"

Efe

BarcelonaEl coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, ha apostat aquest dimarts perquè la pregunta de la consulta sobiranista a Catalunya permeti que s'hi trobin còmodes no només els independentistes, sinó també els autonomistes i els federalistes. "Aquells que siguin autonomistes com a tal, els que som federalistes o els que siguin independentistes, tothom ha de tenir encaix en la pregunta. Si no, la pregunta tindrà trampa, serà tramposa", ha advertit el dirigent d'IU en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La posició de Lara matisa la que defensa el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, que aposta per la pregunta: "Cal constituir una república catalana?". Lara ha alertat que, si la qüestió fos la que proposa Nuet sobre la fi de la monarquia, caldria formular en referèndum a tots els espanyols.

Cargando
No hay anuncios

El líder d'IU ha defensat un model federal per a Espanya perquè està convençut que agradaria als independentistes catalans si s'expliqués bé, i ha indicat que el procés sobiranista de Catalunya sorgeix d'un problema de classes, més que d'un sentiment d'identitat.