El protagonista col·lateral de la setmana
Política 03/06/2023

Jaume Guardiola, la brúixola del Cercle

L'exbanquer ha interpel·lat polítics catalans i espanyols en la seva primera reunió del Cercle com a president

2 min
El president del Cercle, Jaume Guardiola, amb el líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo

BarcelonaEl Cercle d'Economia ha celebrat aquesta setmana la seva 38a reunió anual, la qual ha estat el debut com a president de Jaume Guardiola. Sobre l'exbanquer requeia la responsabilitat d'interpel·lar polítics com el cap de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo; la ministra d'Economia, Nadia Calviño, o el president de la Generalitat, Pere Aragonès. I ho ha fet, en els tres casos, sense estalviar retrets i exigències a uns i altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Cercle, que ara fa dos anys va ser l'espai de la societat civil des d'on es va llançar la idea dels indults –amb un cost innegable per a Pablo Casado o Antonio Garamendi–, ha apujat aquests dies el llistó en matèria econòmica tant al govern català com a l'espanyol. També ha recordat al popular Feijóo el paper del seu partit en la judicialització del Procés i el camí que queda per a un encaix de Catalunya a Espanya, des d'un punt de vista sentimental i també econòmic. Guardiola, exnúmero tres del BBVA i exnúmero dos del Banc Sabadell, ha recordat quin és el fonament d'acció d'aquesta organització: "El Cercle és una institució de la societat civil barcelonina que connecta Catalunya amb el conjunt d'Espanya, que mira amb esperança cap a Europa i que està compromesa amb la democràcia, el projecte comunitari i el progrés de la societat perquè sigui més pròspera".

Guardiola, amic personal d'Artur Mas, també intercanviava dimarts confidències amb el rei Felip VI, que havia assistit a l'acte per fer el lliurament del Premi a la Construcció Europea a l'alcalde de Varsòvia, Rafal Trzaskowski. El polític, menys conegut que els seus predecessors en el guardó (Mario Draghi i Ursula von der Leyen) va impressionar els assistents. Guardiola ha passat la prova amb nota i ha demostrat que és ara la brúixola del Cercle.

stats