SEU DE LA UGT
Política08/07/2011

Alternatives i valors de futur centren les jornades de debat de l'UPEC

Ja fa set anys que l'entitat organitza aquestes concentracions per discutir amb els més joves sobre la realitat política i econòmica que envolta el país

Pol Santaló

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Durant aquesta setmana s'ha celebrat, a la seu de la UGT de Barcelona, la setena edició de les Jornades de la Universitat Progressista d'Estiu a Catalunya (UPEC). Sota el lema “Resistències”, les jornades han recollit més de 22 actes on han participat més de 50 ponents. L'exconsellera de Salut, Marina Geli, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres o el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner han estat només algunes de les cares conegudes que han participat en alguna de les 16 conferències que s'han dut a terme entre el dia 4 i 8 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'edició d'aquest any ha girat a l'entorn de la crisi econòmica i els camins alternatius per superar-la que, segons l'organització i molts dels convidats de les conferències, no s'està duent a terme de la manera més òptima. De fet, la majoria de conferències han servit per encendre el debat entre el públic, la majoria joves, sobre la realitat política i econòmica del país. I també presentar, per part dels conferenciants, algunes alternatives per poder superar la crisi sense retallades socials i sense perdre una sèrie de valors i drets que sempre ha defensat la democràcia.

Cargando
No hay anuncios

Els premiats

Com cada any, l'organització ha fet ofrena dels seus guardons a una sèrie de persones o entitats que han realitzat una tasca lloable en el camp dels drets socials i la preservació de la democràcia. Aquest any els premiats han estat l'historiador Josep Fontana, pels seus estudis sobre el segle XIX i XX, la comissió organitzadora de l'homenatge a la Generació TOP, per la seva lluita contra el franquisme, i la plataforma d'afectats per les hipoteques, per haver estat l'embrió del debat tan actuals com l'adhesió amb pagament.

Cargando
No hay anuncios

Finalment, les jornades s'han tancat amb el discurs dels organitzadors de les jornades i el secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez.