SEU DE LA UGT
Política 08/07/2011

Alternatives i valors de futur centren les jornades de debat de l'UPEC

Ja fa set anys que l'entitat organitza aquestes concentracions per discutir amb els més joves sobre la realitat política i econòmica que envolta el país

Pol Santaló
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Durant aquesta setmana s'ha celebrat, a la seu de la UGT de Barcelona, la setena edició de les Jornades de la Universitat Progressista d'Estiu a Catalunya (UPEC). Sota el lema “Resistències”, les jornades han recollit més de 22 actes on han participat més de 50 ponents. L'exconsellera de Salut, Marina Geli, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres o el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner han estat només algunes de les cares conegudes que han participat en alguna de les 16 conferències que s'han dut a terme entre el dia 4 i 8 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'edició d'aquest any ha girat a l'entorn de la crisi econòmica i els camins alternatius per superar-la que, segons l'organització i molts dels convidats de les conferències, no s'està duent a terme de la manera més òptima. De fet, la majoria de conferències han servit per encendre el debat entre el públic, la majoria joves, sobre la realitat política i econòmica del país. I també presentar, per part dels conferenciants, algunes alternatives per poder superar la crisi sense retallades socials i sense perdre una sèrie de valors i drets que sempre ha defensat la democràcia.

Els premiats

Com cada any, l'organització ha fet ofrena dels seus guardons a una sèrie de persones o entitats que han realitzat una tasca lloable en el camp dels drets socials i la preservació de la democràcia. Aquest any els premiats han estat l'historiador Josep Fontana, pels seus estudis sobre el segle XIX i XX, la comissió organitzadora de l'homenatge a la Generació TOP, per la seva lluita contra el franquisme, i la plataforma d'afectats per les hipoteques, per haver estat l'embrió del debat tan actuals com l'adhesió amb pagament.

Finalment, les jornades s'han tancat amb el discurs dels organitzadors de les jornades i el secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez.

stats